Noutati :

235 de note de 10 la Bacalaureat in Timisoara si in judet, nicio medie de zece curat. 69% dintre candidati au reusit sa promoveze

27 iunie, 2022 - 01:41 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
3

TIMISOARA. Promovabilitatea la BAC 2022 in Timis este la aceeasi cota ca in urma cu un an, dupa primele rezultate publicate de ministerul Educatiei.

Promovabilitatea la examenul de BAC, sesiunea vara 2022 (promotie curenta + anterioara) a fost de 69,06 la suta, in Timis. In urma cu un an, aceasta era de 69,28 la suta.

S-au inscris la examenul de Bacalaureat 4.159 de absolventi de liceu, insa 222 nu s-au mai prezentat la toate probele.

235 de note de 10 au fost obtinute la diferitele probe ale Bacalaureatului in Timisoara si in judet, insa niciunul dintre candidati nu a reusit sa ia media 10 pe linie.

De mentionat insa ca sunt 6 elevi de la Liceul Nikolaus Lenau din Timisoara care au reusit sa ia medii de 10 la Bacalaureatul German.

La nivelul judetului, 17 elevi au reusit sa obtina 10 la limba si literatura romana, 3 – limba materna, 80 – matematica, 33 – istorie, 61 – biologie, 4 – chimie, 5 – fizica, 15 – geografie, 12 – informatica, 5 – logica si argumentare, 2 – psihologie, 1 – sociologie.

Cea mai mare medie in Timis la BAC a fost de 9.96 obtinuta de un elev de la Liceul Grigore Moisil din Timisoara.

Acesta a fost urmat de trei absolventi de liceu care au reusit o medie de 9.93, de la Liceul Tehnologic din Jimbolia si doi de la Liceul Grigore Moisil din Timisoara.

Urmeaza in top doi elevi de la Colegiul C.D. Loga, ambii cu 9.90.

Toate rezultatele pot fi consultate AICI.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Nu la Bacalaureatul German, ci la limba germană. Romanasii noștri stiu mai bine o limba străină decât limba țării. La Evaluarea Națională peste 85 % au luat note peste 8 la LIMBA MATETNA, alta decât romana. E ciudat, nu?

 2. Ii asteapta cu bratele deschise fabricile de diplome,anul acesta doar la stat sint undeva la 65 000 de locuri in invatamintul asa zis superior.(cu exceptiile de rigoare).
  Plus ultraperformantul invatamint superior privat cu facultati de ,, traditie ,, .(se stiu ele si le stiu si doritorii de diplome ).
  Se pare ca multi domni profesori universitari anul acesta nu o sa cam aiba obiectul muncii.
  Avem 65000 plus sa spunem doar vreo 35 000 de locuri in invatamintul privat fata in fata cu vreo 75 000 de posesori de diploma de bacalaureat.
  Dar nu toti o sa vrea la facultate si pentru motivul bani,chirie mincare haine transport alte cheltuieli asa ca se anunta o lunga vara fierbinte.
  Multi deja au luat cap compas vest,ori la munca sau alte activitati ori la universitatile de acolo,asa ca vin vremuri grele pentru domnii profesori universitari de la noi si apoi nu toti trebuie sa mearga ..la facultate .. tara are mare nevoie si de meseriasi,sau cel putin asa ar trebui.
  Mai ales acum cind e o foame de bani uriasa.

 3. Decăderea Timișului si al Timișoarei continuă an de an în toate domeniile. Învățământul o demonstrează, atît la capacitate cât și la bac rata de promovabilitate este destul de mult sub media națională. Am decăzut enorm ca zonă in ultimii 20 de ani.