Noutati :

Ne vom lega cu lanturi de grilajul de la intrarea in cladire. Uniunea Scriitorilor nu vrea sa plece din sediul aflat in centrul Timisoarei. Solutia primariei

6 octombrie, 2020 - 03:46 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: CULTURA
3

TIMISOARA. Membrii Uniunii Scriitorilor au iesit in Piata Sfantu Gheorghe sa-si spuna oful dupa ce au fost anuntati ca vor trebui sa elibereze spatiul in care isi desfasoara activitatea de 70 de ani.

CITESTE SI: ‘Greaua mostenire’ pe care Nicolae Robu i-o lasa primarului ales, Dominic Fritz. Proiecte mari pentru Timisoara aflate in lucru, altele in asteptarea finantarii. Ce urmeaza 

Uniunea Scriitorilor a primit in 30 septembrie o instiintare de la primarie conform careia trebuie sa paraseasca spatiul in care functioneaza si in care se afla si redactia revistei Orizont.

Aceasta instiintare a venit in urma unei sentinte definitive a Curtii de Apel Craiova, in urma careia spatiul urmeaza sa fie restituit unor cetateni germani.

Uniunea a activat in ultimele 7 decenii in cladirea de pe strada Augustin Pacha, din 1990 a platit chirie pentru spatiu, iar din 2018 i-a fost dat spatiul in folosinta gratuita prin incheierea unui contract de comodat.

Pozitia noastra este un refuz foarte clar, pe care il facem public, de a parasi acest spatiu. Nu noi neaparat ca
persoane, ci ceea ce reprezentam. Reprezentam 70 de ani de istorie culturala a Timisoarei. Revista Orizont nu
reflecta doar creatii ale scriitorilor, ci numar de numar vorbeste despre teatru, muzica, cinematografie, despre
toate artele. Noi nu vom pleca. Asta e mesajul pe care il trimitem, si somam Primaria din Timisoara sa gaseasca solutiile in asa fel incat, desi in aparenta zarurile au fost aruncate, somam Primaria, pe care o acuzam cel putin de incompetenta si iresponsabilitate, si sa rezolve aceste probleme, mai ales ca sunt in aceasta zona foarte multe spatii goale… E comic ca intr-un an in care dinspre Primarie, dinspre Prefectura, dinspre Consiliul Judetean, ar trebui sa curga ofertele pentru sprijinul culturii, deocamdata vin batele de baseball cu care suntem retezati, metaforic vorbind. Vom merge pana la legarea cu lanturi de grilajul de la intrarea in cladire„, a declarat Mircea Mihaies, redactor sef al revistei Orizont.

Primaria spune ca a gasit deja o solutie pentru rezolvarea problemei Uniunii Scriitorilor. Reprezentantii municipalitatii au luat legatura cu avocatii nemtilor pentru a le propune un schimb de spatii, astfel incat scriitorii sa ramana in cel actual. Primaria a propus la schimb un altul, tot in aceeasi cladire, in care, in trecut, era un magazin de prezentare al lui Poli Timisoara, solutie agreata de partea germana.

In legatura cu propunerea dumneavoastra, va comunicam acordul de principiu referitor la o atare compensatie sau schimb care sa opereze cu privire la cele doua imobile. Dar dupa o prealabila analiza, care sa implice expertizarea celor doua imobile si compensari financiare sau in natura in functie de negocieri in vederea stabilirii echivalentelor valorice. Drept urmare, sunt bucuros ca dupa ce s-a consultat cu viitorii proprietari, doamna avocat ne-a comunicat un acord de principiu. Asa am vrut si noi, sa se faca expertizari, evaluari, si apoi o negociere pentru a se ajunge la un schimb corect pentru ambele parti. Eu voi cere celeritate in tot acest parcurs. Speram ca cei avizati sa faca evaluarile sa se miste repede. Vom face convocarea a Comisiei de negociere cu tertii unde se va stabili ce e de facut, noi trebuie sa mai primim ceva, sau sa mai dam ceva pentru a se ajunge la un schimb echitabil. Si daca reusim sa facem asta, convocam o sedinta de indata si rezolvam definitiv aceasta problema„, a declarat primarul Nicolae Robu.

AICI puteti consulta informarea departamentului juridic al Primariei pentru Uniunea Scriitorilor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cea mai mare mizerie:cum a ajuns procesul la spagarii pesedisti de la Craiova.??Trebuie mers pe fir si aflat cine si DE CE a aprobat mutarea procesului!!!Ca doar nu din motivul pueril ca la Timișoara era mult de lucru sau ca judecătorii de pe Bega nu erau competenti…Spaga si Coruptia îngroapă Romania!!!

  2. Cetateanul german se cheama cumva Visinel Visinoiu?

  3. pai de ce sa nu plece daca casa a fost retrocedata. O sa li se dea alt spatiu ai alse vor muta acolo. Sau dumnealor pot compune marile opere arta numai in centru? Asta este nu poti incalca dreptul de proprietate ca nu vrei tu alt spatiu.