Ne pregatim de noaptea de Inviere! Vezi programul slujbelor de Pasti la Catedrala si Domul Catolic din Timisoara

In noaptea sfanta a Invierii, crestinii se aduna in biserici ca sa ia Lumina si sa celebreze impreuna Invirerea Domnului. Deoarece in acest an, crestinii ortodocsi si catolici sarbatoresc in aceeasi zi, la toate bisericile vor fi facute slujbe speciale atat in aceasta noapte, cat si in Duminica Pastelui si in Saptamana Luminata.

Programul Slujbelor la Catedrala Mitropolitana

Duminica – Invierea Domnului
00 h – Slujba Sfintei Invieri
9h30 – Sfanta Liturghie a Sf. Ioan Gura de Aur
18h – Vercernia urmata de Concertul de Pasti al Corului Catedralei Mitropolitane

Luni – a doua zi de Pasti
7h30 – Utrenia
10h – Sfanta Liturghie a Sf. Ioan Gura de Aur
18h – Vecernia

Marti – a treia zi de Pasti
7h30 – Utrenia
10h – Sfanta Liturghie a Sf. Ioan Gura de Aur
18h – Vecernia cu litie

Miercuri – Sf. M. Muc. Gheorghe purtatorul de biruinta
7h30 – Utrenia
10h – Sfanta Liturghie a Sf. Ioan Gura de Aur
18h – Acatistul Sf. M. Muc. Gheorghe

Programul celebrarilor liturgice in Domul din Timisoara

Sambata, 19 aprilie 2014
22:00 – Vigilia Pascala in patru limbi (latina-romana-germana-maghiara) cu binecuvantarea focului, urmata de Procesiunea cu Preasfantul Sacrament. Celebrant principal este episcopul diecezan. Concelebreaza preotii din cadrul Ordinariatului episcopal si o parte din preotii din oras. Cadrul muzical va fi asigurat de catre corul “Exultate” al Domului, dirijat de dl. Róbert Bajkai-Fábian. La orga: Simona Mustetiu.

Duminica Pastelui, 20 aprilie 2014
10:00 – Sfanta Liturghie solemna in patru limbi celebrata de catre Excelenta Sa Martin Roos, episcop de Timisoara. Cadrul muzical va fi asigurat de catre muzicienii din cadrul Chorus & Capella Ecclesiae Cathedralis, acompaniati la orga de doamna Lect Univ. Dr. Roxana Ardelean, concertmaestru fiind Conf. Univ. dr. Ioan Fernbach (Universitatea de Vest din Timisoara), iar coordonarea muzicala fiind asigurata de domnul Prof. Univ. Dr. Walter Kindl, capelmaestrul Domului.
17:30 – Recitarea rugaciunii “Vesperelor”, in comun, de catre membrii Capitlului Catedral, cu participarea episcopului diecezan.
18:00 – Sf. Liturghie, in limba romana, celebrata de Pr. Bene Tamás, secretar si ceremoniar episcopal.

Lunea Pastelui, 21 aprilie 2014
10:30 Sfintele Liturghii se vor celebra dupa programul obisnuit, duminical in trei limbi: orele 9:00 maghiara, orele 10:00 germana si orele 11.30 si 18.00 in limba romana.

In zilele Triduum-ului Pascal, in timpul celebrarilor nu va fi ocazie de sf. Spovada, la fel, nici in Duminica Sf. Pasti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. SARBATORI FERICITE , intr-adevar , celui mai tare site de stiri timisorean – OPINIA TIMISOREAN !

  2. Scuze : O. TIMISOAREI !

  3. Suntem in 19 , nu 20 aprilie !!! 95 % din mesajele afisate contin salutul ,, Hristos a inviat ‘‘ !!! Cum e posibil ca greseala asta sa apartina unor profesori , lectori , institutii cu renume ?!?