Muzicienii invata la Timisoara cum sa-si gaseasca un loc de munca

Care sunt ultimele oferte de pe piata muncii, cum sa-si intocmeasca un CV profesional, cum sa pregateasca un portofoliu si chiar sa scrie o lucrare de licenta. Toate pot fi invatate si aplicate de catre studenti ori absolventi, intr-un spatiu nou amenajat in cadrul Facultatii de Muzica din Timisoara.

Camera 27 a imobilului din Piata Libertatii a fost transformata in birou de consiliere pentru toti elevii si studentii care isi cauta un loc de munca in domeniul muzical. Inclusiv cei pasionati de muzica pot beneficia de aceste servicii, daca au la baza un curs de pregatire minima.

“Punem la dispozitia celor interesati o sala cu 8 calculatoare, cu toate dotarile si acces la internet, si le oferim toate informatiile pentru obtinerea unui loc de munca, pentru semnarea unui contract etc”, spune conferentiar Dana Chifu, coordonator de proiect.

Sala Centrului de Consiliere si Orientare Profesionala in Cariera si Educatie are 10 locuri, dispune de o retea de calculatoare conectate la Internet si dotate cu programe software specifice, care ofera posibilitatea tinerilor muzicieni sa invete toate etapele de parcurs in vederea abordarii cu succes a unei oferte de munca, de la intocmirea unui CV, la prezentarea la interviu.

Cand vorbim de o angajare in domeniul muzicii lucrurile sunt putin diferite. “Daca la o intreprindere mare sau mica, pentru a te angaja, ai nevoie de un cv cat mai consistent, in domeniul muzicii e altfel, lucrurile sunt mai complexe. CV-ul este numai primul pas, urmeaza o auditie, prezentarea unui portofoliu profesional s.a. E ceva special ce trebuie tratat special. De asta avem nevoie de un astfel de centru” spune Marius Haurica, specialist pe piata muncii.

“De multe ori se pierd locuri de munca pentru ca tinerii nu stiu de unde sa apuce problema. Nu stiu care le sunt posibilitatie si ce trebuie facut pentru asta. Sunt multi care semneaza contracte de drepturi de autor si nu stiu la ce se inhama”, spune Simona Daniela Negru, director CCOPCE.

Un ultim studiu, prin chestionare, facut in cele 12 facutati de muzica din Romania, au aratat ca principala problema a studentilor este aceea ca nu-si gasesc usor un loc de munca in domeniu. Acesta este primul spatiu din zona de Vest amenajat pentru a indruma tinerii intersati catre o cariera de succes. Este un proiect cofinantat din Fondul Social European si are ca obiectiv consilierea si orientarea profesionala in cariere si educatie, pentru toate persoanele cu studii in domeniul muzicii.

Centrul de Consiliere este deschis zilnic, de la 9.00 la 16.00, de luni pana vineri.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.