Noutati :

Motivul pentru care Consiliul Judetean Timis nu a scos la licitatie spatiile din Bastion

26 aprilie, 2017 - 03:50 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Controversa in plenul Consiliului Judetean Timis, dupa ce avocatul unei societati care a functionat in Bastion, dar care a fost evacuata anul trecut, a cerut socoteala intreband de ce spatiul nu a fost scos la licitatie.

CITESTE SI: Se ridica prima parcare supraetajata din Timisoara! Va avea peste 900 de locuri 

In luna mai, anul trecut, consilierii judeteni au votat un proiect privind aprobarea inchirierii unor spatii in Bastionul Theresia. Era vorba despre Corpul B parter – Cafenea Mediateca, cu o suprafata de 160,04 mp, Corpul – Centru pregatire tineret, cu o suprafata de 384,77 mp, Corpul C – Expo cu vanzare, cu o suprafata de 219,23 mp, si Corpul E – Cafe+Spatiu Expo, cu o suprafata de 313, 65 mp. Aceste patru spatii, cu o suprafata de aproximativ o mie de metri patrati, au facut obiectul unui contract de asociere din 2002, modificat prin acte aditionale, incheiat intre SC Elaine SRL si Consiliul Judetean Timis, contract care a incetat in 14 februarie 2016.

CJ Timis a actionat apoi in instanta SC Elaine SRL, in vederea evacuarii.

CITESTE SI: Regulamentul de navigatie pe Bega la Timisoara este ILEGAL si inutil! Cine spune asta? 

La jumatatea lunii septembrie, tot anul trecut, Consiliul Judetean Timis a demarat procedura de evacuare a spatiilor in care au functionat localurile Zambara, Cafe de Paris si Cheers.

Consiliul Judetean Timis a vrut sa scape de fostul chirias, pentru a-si putea scoate la licitatie bunurile si avea un titlu executoriu nedefinitiv, emis de Judecatoria Timisoara.

In plenul de miercuri al CJT s-a discutat destul de aprins pe aceasta tema. Tonul l-a dat consilierul PMP Dorin Candea, care a cerut explicatii pe marginea unui material primit inainte de sedinta. Cel care l-a distribuit a fost avocatul Marek Kasai, care reprezinta SC Elaine SRL, sociecatea care avea spatii in Bastion, dar care la finalul contractului a fost evacuata. Avocatul reclama neinceperea licitatiei pentru spatiile din Bastion. Acesta a sustinut ca firma pe care o reprezinta a evacuat localurile inca din septembrie 2016.

Avocatul a spus, destul de vocal, ca exista deja un pret de 22 lei / mp pentru spatiile de la Bastion, astfel ca nu intelege de ce este nevoie de raportul de evaluare solicitat de sefii CJ.

CITESTE SI: S-a umplut paharul. Angajatii RATT ies in strada si ii asteapta si pe calatorii nemultumiti de transportul in comun in Timisoara langa ei 

Pentru a avea baza legala de la care sa plecam cu valoarea pe metru patrat, am dat dispozitia de a se face un raport de evaluare, care ne va spune foarte clar care este pretul de inchiriere la Bastion. Pentru fiecare spatiu in parte, Comisia de licitatie isi va face treaba, va fi procedura de anunt public pentru toata lumea. Acum exista posibilitatea de a veni mult mai multi la licitatie, nemaifiind conditionat un anumit spatiu de anumite activitati, pentru ca Bastionul nu mai este sub monitorizarea proiectului. Firma Elaine contesta faptul ca nu am demarat mai repede procedura de licitatie. Aceasta poate fi insa demarata doar dupa ce spatiul este eliberat. Spatiul a fost eliberat doar in luna martie 2017, pentru ca nu au vrut sa iasa de acolo”, a explicat Calin Dobra, presedintee Consiliului Judetean Timis.

Conform acestuia, Bastionul va fi reorganizate astfel incat institutiile de cultura din subordinea CJ sa beneficieze de spatii generoase.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cel mai prost avocat, acest Kasai Marec. Un tepar, un datornic si un puturos care miroase mereu. Vai de oamenii care il angajeaza..tepe dupa tepe..ia banii si nu face nimic..ar fi bine sa puna mana sa mai citeasca …o alta sluga de-a lu Iepure de la Heaven..

    • Aveti perfecta dreptate.Un om care iti cere bani si uita sa te apere.

  2. Avocat tapar si bandit.Cine se increde in acest specimen porcos,ori e prost de moare,ori nu stie.