Noutati :

Momentul in care pornesc lucrarile la noua maternitate a Spitalului Municipal din Timisoara

5 noiembrie, 2019 - 01:52 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Se apropie momentul in care vor incepe lucrarile la noua maternitate a Spitalului Municipal. In curand, reprezentantii primariei urmeaza sa primeasca documentatia pentru lucrare, iar apoi va fi depus dosarul pentru obtinerea autorizatiei de constructie. Astfel, cel mai probabil, in primavara anului viitor va incepe santierul in Calea Bogdanestilor, acolo unde se va inalta maternitatea de 6 etaje.

CITESTE SI: Schimbarea la fata a scolii care a dat doi castigatori de Nobel, in linie dreapta. Doua firme la licitatia pentru reabilitarea fatadei Liceul Nikolaus Lenau din Timisoara 

„Intr-o saptamana vom primi documentatiile si apoi vom demara procedurile de a obtine autorizatia de constructie. In 2020 vom ajunge sa demaram lucrarile. Aceasta cladire se va intinde pe 15.000 mp de teren si va avea 10 sali de nastere si 6 etaje”, a spus primarul Nicolae Robu.

Municipalitatea vrea sa obtina fonduri externe pentru acest proiect, insa pana atunci, lucrarile vor fi asigurate din bugetul local.

„Ne vom zbate sa obtinem bani si de la Guvern, pentru ca maternitatea nu va deservi numai municipiul Timisoara. Noi ne-am asumat acest obiectiv, incepem noi sa construim noua maternitate, se pare ca va fi cea mai mare si cea mai moderna din Romania”, a completat Nicolae Robu.

Spitalul se va intinde pe 15.000 de metri patrati, la care se adauga 2000 de metri patrati care vor deservi zona administrativa. Cladirea se va inalta pe 6 etaje, va cuprinde 236 paturi, din care 150 pentru Obstetrica-Ginecologie, 16 pentru Terapie Intensiva, iar restul vor fi destinate sectiei de Neonatologie.

In cadrul spitalului vor exista si alte compartimente, laboratoare, Departamentul de fertilizare in vitro si echipamentele pentru fertilizare in vitro. Unele saloane vor fi cu 2 paturi si baie proprie, va exista si o bucatarie care va deservi maternitatea si sectiile la distanta, dar si o spalatorie care va acoperi nevoile intregului spital.

Va reamintim, in prezent, Maternitatea Odobescu, ce apartine de Spitalul Municipal Timisoara, isi desfasoara activitatea intr-o cladire care apartine comunitatii evreiesti, pentru care Primaria plateste chirie.

VIDEO: George StefanitaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. tedreacu, mai e o cladire in paragina pe Torontalului. Numai rahat si minciuni aveti in cap.

  2. Demonstrati ca sunteti in stare sa terminati Spitalul de Copii, doar o extindere, inceputa in 2014, apoi mai vorbim de constructii ridicate de la 0. Un spital e ceva mai greu de facut decat de mutat borduri, lucru de care nu sunteti in stare ca lumea.