Momentul in care dispare parcarea de la Modex, iar dalele din Piata Victoriei vor fi scoase si inlocuite, la Timisoara

TIMISOARA. A mai ramas putin pana cand Piata Victoriei din Timisoara isi va schimba infatiasarea. Este asigurarea pe care o da primarul Nicolae Robu, desi recunoaste ca e in urma cu proiectul.

CITESTE SI: Schimbare radicala in programul de 1 Decembrie la Timisoara. Parada militara va fi dupa pranz. Si Targul de Craciun se deschide la alta ora decat de obicei. Ce alte surprize se pregatesc. Avem programul complet 

„Vom reabilita Piata Victoriei si vom schimba complet pavajul, in 2019. Voi avea o intalnire cat se poate de repede cu proiectantii, pentru ca au intarzieri, se plang ca nu gasesc subcontractanti. I-am chemat sa explice de ce nu sunt gata cu proiectul. Noi vrem sa facem licitatia, pentru ca apoi, in primavara, sa incepem lucrarile. Vrem sa organizam lucrarile astfel incat o parte din activitatile atat de agreate de timisoreni in zona sa se poata face in continuare. In parcarea de la Modex, pavajul va fi dupa modelul dintre Opera si Catedrala, iar in mijlocul piatetei de la Modex vom avea un soclu pentru o statuie ecvestra”, a reamintit primarul Nicolae Robu.

Edilul a mai precizat si ca nu poate incepe lucrarile la inelul I, in zona din fata Operei, pentru ca descarcarea arheologica in zona ar urma sa dureze mult prea mult, iar acest lucru ar insemna ca anul 2021 sa ne prinda cu santier in piata centrala. Astfel, amenajarea unui pasaj auto pe sub Piata Victoriei, care sa lege strada Sf. Ioan (prin fata pe la Materna) si capatul actualei parcari Modex, la bulevardul cu palmieri (B-dul Bratianu) asi fost scoasa de pe lista de obiective pentru acest an a Primariei.

Contractul pentru intocmirea documentatiei a fost semnat in 12 martie anul acesta, cu firma Stigma Building Management S. B. M. din Brasov, care va face proiectul pentru reabilitarea Pietei Victoriei. Valoarea contractului este de 344.700 de lei fara TVA. Ramane de vazut la ce  suma se va ridica operatiunea de inlocuire a pavajului din centrul Timisoarei si amenajarea piatetei de la Modex.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Poate ca La 100 de ani, in semn de recunostinta, statuia ecvestra sa-l reprezinte pe Ferdinand “Intregitorul de tara” sau “Regele Marii Uniri”.

  2. Cine-l mai crede pe Pinocchio?

  3. Asta minte cum respira, deci nu va face nimic.Povesti pre-electorale, ca si toate celelalte promisuni neimplinite.
    deocamdata nu este capabil sa rezolve luminatul si stransul gunoaielor de pe strazi, am ajuns cel mai imputit oras din Romania!

  4. ..”firma Stigma Building Management S. B. M. din Brasov, …. va face proiectul pentru reabilitarea Pietei Victoriei. Valoarea contractului este de 344.700 de lei fara TVA”. Asta e tot ce se va intampla.

  5. Da suna bine, insa trebuia inceput cu cel putin 8 ani in urma.Un oras de anvergura ca Timisoara merita un centru asemanator oraselor din vest.In prezent avem un centru de pomina, o bataie de joc cu cladiri ca dupa un razboi civil, suprafata pietonala de asemenea – iti rupi pingelele daca nu esti atent.Daca na-ar fi florile amenajarile facute de horticultura, chiar am fi ca-n filmele de groaza.Mai ales cand mai vin si ciorile cu gainatul lor placut mirositor de pe trotuare si banci.

  6. Cea mai mare problema in acest proiect este gasirea de pavatori competenti si cu simt de raspundere care sa realizeze o lucrare care sa dureze cel putin cat a durat cea actuala. In zona Pietei Unirii, mesterii care plecau vara sa-si coseasca fanul au pus piatra cubica in bataie de joc, că si cum ar fi fost intr-o stare perpetua de ebrietate. Din cauza proastei calitati a materialelor, a manoperei si tehnologiilor deficitare, peste tot in oras unde se paveaza cu dale sau pavele de beton, acestea fie se crapa fie isi pierd planeitatea in cel mult 2-3 ani, iar trotuarele pavate arata jalnic. Este chiar atat de greu sa se realizeze lucrari de calitate care sa si dureze?