Noutati :

Moment de sarbatoare in Timis. S-a deschis frontiera la Triplex Confinium, iar Timisul a predat presedintia Euroregiunii DKMT

28 mai, 2016 - 05:20 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMIS. Euroregiunea Dunare-Cris-Mures-Tisa (DKMT) are o noua conducere. Dupa ce, timp de un an, Timisul a detinut presedintia DKMT, a venit randul predarii conducerii vecinilor unguri, in cadrul sarbatorii de la Triplex Confinium, punctul in care se intalnesc frontierele celor 3 tari vecine: Romania, Serbia si Ungaria.

Anul acesta a fost organizat un dublu eveniment: deschiderea frontierei Triplex de la Beba Veche si Adunarea Generala DKMT , care a avut loc la Sannicolau Mare.

Sambata dimineata a avut ceremonia de deschidere a frotierei Triplex Confinium in prezenta presedintilor Consiliului Judetean Timis si Consiliului Judetean Csongrád, dar si a guvernatorului Provinciei Autonome Voivodina.

Fanfara “Pro Amicitia” din Timisoara a intonat imnurile celor trei tari si Simfonia a IX-a de Beethoven (Oda Bucuriei), iar apoi a urmat traditionalul cros transfrontalier, in cadrul caruia s-au intrecut zeci de tineri.

triplex confinium 4

A urmat apoi, in castelul Nako din Sannicolau Mare, Adunarea Generala a DKMT, in cadrul careia s-au prezentat proiectele planificare pe perioada de programare 2014-2020 in regiunea de frontiera, propunerea de colaborare cu jandarmeria din Serbia, decernarea premiilor de excelenta ale DKMT, prezentarea proiectelor castigatoare si predarea presedintiei in exercitiu a DKMT catre judetul Csongrád.

Granita va fi deschisa si duminica, in data de 29 mai, intre orele 10.00 – 18.00.

triplex confinium 3Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...