Modernizarea drumului Timisoara – Utvin – Sanmihaiu Roman, de 18 milioane de lei, incepe cu exproprieri

TIMISOARA. Inca din vara, consilierii judeteni au aprobat documentatia pentru reabilitarea DJ591, drumul care leaga Timisoara de Sanmihaiu Roman, prin Utvin.

CITESTE SI: Apare un nou sens giratoriu pe un drum foarte circulat, langa Timisoara 

Conform Studiului de Fezabilitate, lucrarile ar trebui sa dureze 11 luni, iar valoarea totala a acestora e estimata la 17,7 milioane de lei, bani ce provin din bugetul Consiliului Judetean Timis.

Lungimea totala a traseului ce urmeaza sa fie modernizat este de 4,7 km. Pe langa reabilitarea carosabilului, vor fi amenajate piste de biciclete si trotuare, iar pentru aceasta e nevoie de exproprierea unor fasii de teren.

Pentru realizarea obiectivului propus si declansarea procedurii de expropriere, Consiliul Judetean Timis trebuie sa aprobe urmatoarele:
– amplasamentul lucrarii de interes judetean “Modernizare DJ591 Timisoara – Utvin – Sanmihaiu Roman”;
– aprobarea declansarii procedurii de expropriere a suprafetelor situate pe amplasamentul lucrarii de utilitate publica;
– lista imobilelor afectate de coridorul de expropriere, identificate conform planului topografic cu amplasamentul lucrarii avizat OCPI Timis sub nr. 232351 / 26.09.2022 precum si lista proprietarilor si a suprafetelor care urmeaza a fi expropriate, prevazute în anexele nr.1 si 2 la hotarare;
– trebuie însusit Raportul de evaluare elaborat de Belea Gh. Gheorghe P.F.A., evaluator autorizat ANEVAR, cuprins în anexa nr. 3 la hotarare, pentru fiecare imobil ce urmeaza a fi expropriat în vederea realizarii obiectivului de investitii “Modernizare DJ591 Timisoara – Utvin – Sanmihaiu Roman”;
– aprobarea ca justa despagubire pentru imobilele proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii de utilitate publica, suma globala de Modernizarea drumului Timisoara – Utvin – Sanmihaiu Roman de 18 milioane de lei incepe cu exproprierea mai multi terenuri, compusa din sumele individuale aferente despagubirii„, se arata in proiectul de hotarare al CJT.

Sumele pentru despagubiri vor fi alocate din bugetul județului Timis si se virează de catre Directia de buget-finanțe din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Timis, în termen de 30 de zile de la data adoptarii hotararii, intr-un cont bancar deschis pe numele Județului Timis, la dispozitia proprietarilor de imobile afectate de exproprierea pentru realizarea lucrarii de utilitate publica “Modernizare DJ591 Timisoara – Utvin – Sanmihaiu Roman“, in vederea platii despagubirilor in cadrul procedurilor.

Consilierilor judeteni le va fi supusa spre aprobare declansarea operatiunii de expropriere in urmatoarea sedinta a CJT.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Alin spune:

    Și drumul Sanmihai-Sag se va face când va zbura porcul…

    • corectu lu mihai spune:

      …dacă nu mai merge la licitație GASCA MARAN-PSD-SECTANTUL UNSUROS , sigur e o șansă de realizare a proiectului