Noutati :

Misiunea economica timiseana la Salonic, o noua etapa in relatiile economice dintre Romania si Grecia

10 iunie, 2019 - 09:48 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert si Industrie Salonic a gazduit un Forum de Afaceri care marcheaza o noua etapa in relatiile de afaceri dintre Romania si Grecia, dintre Timisoara si Salonic.

Astfel, in 4 iunie, Camera de Comert, Industrie şi Agricultura Timis si Camera de Comert si Industrie Salonic au incheiat un Acord de Colaborare, document ce confera cadrul institutional pentru fructificarea oportunitatilor de afaceri si investitii bilaterale.

Documentul a fost semnat de Florica CHIRITA, Presedinte Executiv al CCIAT, si de Emmanouel VLACHOGIANNIS, Prim Vicepresedinte al CCI Salonic, in prezenta Consulului General al Romaniei la Salonic, E.S. Sabina Madalina SOMACESCU si a Consilierului Economic si Comercial, Simona DRAGOMIR.

Evenimentul a avut loc in cadrul misiunii economice multisectoriale care s-a desfasurat la inceputul lunii iunie in Grecia, la Salonic, in organizarea Camerei de Comert, Industrie şi Agricultura Timis, cu sprijinul Consulatului General al Romaniei si al Camerei de Comert Italo-Elene.

Delegatia de afaceri timiseana a fost formata din reprezentanti ai zece companii membre. Alaturi de conducerea CCIAT a fost si dl. Vincenzo MODERNO, Vicepresedintele CCI Italiene pentru Romania.

In interventia sa, doamna Florica CHIRITA, Presedinte Executiv al CCIAT, a prezentat climatul economic local si cele 10 motive pentru afaceri de succes in judetul Timis. Totodata, a fost lansata invitatia catre companiile grecesti de participare la Forumul de Afaceri romano-grec, care va avea loc la Timisoara, in perioada 24-26 octombrie 2019. Imediat dupa intalnirile B2B, sase firme grecesti si-au anuntat intentia de a veni la Timisoara.

In zilele urmatoare, sunt programate vizite la firme din Salonic si din proximitate, interesate in a face afaceri cu Romania.

De asemenea, la invitatia CCI Italo-Elene, Presedintele Executiv al CCIAT, Vicepresedintele CCI Italiene pentru Romania si conducerea CCI Salonic au participat la o manifestare economica ce a avut loc in data de 7 iunie.

***

Informatii suplimentare la tel. 0728069281, e-mail: [email protected], Cristina Coroian – consultant cameral.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...