Misiunea economica timiseana in Portugalia, eveniment premiera in relatiile economice bilaterale

In cursul zilei de ieri, 18 aprilie 2018, Palácio da Bolsa (Palatul Bursei) din Porto, a gazduit un eveniment premiera in istoria relatiilor de colaborare dintre Judetul Timis si Porto, un eveniment care deschide o noua cale in relatiile de afaceri romano-portugheze.

Astfel, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis si AEP – Asociatia Antreprenoriala Portugheza (Portuguese Entrepreneurial Association, Chamber of Commerce & Industry) au semnat un Acord de Colaborare, document ce confera cadrul institutional de cooperare privind comertul si investitiile, un sprijin adecvat pentru consolidarea relatiilor de afaceri bilaterale intre cele doua regiuni.

Ceremonia de semnare a Acordului de Colaborare de catre Presedintii celor doua organizatii camerale, D-na Florica CHIRIta, Presedinte Executiv al CCIAT si respectiv Paulo Nunes de Almeida, Presedinte al AEP, a fost urmata de un parteneriat de afaceri multisectorial la care au fost prezente 60 de firme portugheze, interesate in a cunoaste piata timiseana si a face afaceri cu parteneri romani. Fiecare dintre cele 24 de firme timisene participante a avut intre 3 si 7 contacte de afaceri cu omologii din Porto.

In cursul aceleasi zile de 18 aprilie, a avut loc si semnarea Acordului de Cooperare intre Timisoara si Porto. Primarul Orasului Porto, dl. Rui MOREIRA, a subliniat legaturile economice, culturale, spirituale si istorice dintre Romania si Portugalia si a apreciat in mod deosebit initiativa CCIA Timis de a conferi o noua dimensiune parteneriatului inter-institutional, in beneficiul celor doua comunitati de afaceri.

Cele trei evenimente au avut loc in cadrul misiunii economice multisectoriale care se desfasoara in aceste zile (17-21 aprilie a.c.), la Porto si Viana do Castelo, in organizarea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, cu sprijinul si implicarea Ambasadei Romaniei in Portugalia. Actiunea s-a nascut ca urmare a intalnirii conducerii CCIAT si a delegatiei de afaceri timisene cu E.S. Doamna Ioana BIVOLARU, Ambasorul Romaniei in Republica Portugheza, care a avut loc la Lisabona, in septembrie 2017.

Delegatia timiseana este insotita de Ambasadorul Romaniei la Lisabona, E.S. Dna Ioana BIVOLARU impreuna cu Adela Condurache-Fedorca – consilier economic si de dna Gabriela Mihaela VOICILA, Secretar de Stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

„Organizarea acestul Forum de Afaceri, semnarea conventiilor de colaborare intre cele doua camere de comert si intre cele doua primarii reprezinta o noua etapa in dezvoltarea relatiilor dintre judetul Timis si Regiunea Porto, adaugandu-se astfel cooperarii bilaterale excelente si preocuparii, in continuare, pentru fructificarea oportunitatilor de piata si a complementaritatii economice intre cele doua tari si regiuni”, a spus in cuvantul de salut dna Florica CHIRITA, Presedinte Executiv al CCIA Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.