Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, la Moravita: Politia de Frontiera Timis este pregatita pentru Schengen!

A venit sa inspecteze activitatea Politiei de Frontiera, acum in prag de evaluare pentru aderarea la spatiul Schengen! Traian Igas, ministrul Administratiei si Internelor a mers la granita cu Serbia in control. El a fost insotit de seful Departamentului Schengen din  cadrul MAI, chestorul sef Marian Tutilescu, de seful Politiei de Frontiera Romane, chestorul sefIoan Buda si de secretarul de stat in Ministerul Transporturilor Eusebiu Pistru. Prima oprire a fost  la gara din Moravita unde se afla punctul feroviar de control al Politiei de Frontiera. Apoi delegatia a mers la sector si la Punctul de Trecere Frontiera rutier de la Moravita. Ministrul a vrut sa vada cum este organizata activitatea si cum sunt folosite echipamentele cu care a fost dotata politia in ultimele luni. La incheierea inspectiei, ministrul Administratiei si Internelor Traian Igas s-a aratat extrem de multumit de felul in care Politia de Frontiera Timis s-a pregatit pentru evaluare. In plus, si-a exprimat speranta ca si Franta sa se pronunte pozitiv in privinta admiterii Romaniei in spatiul Schengen. "Suntem in grafic. S-au probat investitiile noi in tehnici de ultima generatie in ceea ce priveste identificarea fiecarei persoane care trece prin acest punct de frontiera sau prin punctul feroviar. Este o monitorizare exacta. Nu exista suspiciuni in acordarea vizelor. Nu se poate da nicio viza fara sa nu fie cineva care sa stie despre ele.  Cred ca nu mai avem niciun dubiu si asteptam comisia de monitorizare care va fi prezenta in Romania saptamana viitoare. Franta inca nu s-a pronuntat oficial. Asteptam ca in momentul in care se va pronunta oficial, raspunsul Frantei sa fie pozitiv. Este o chestiune de normalitate. Ne-am dorit sa fim membri in comunitate europeana, iar in acest moment ne dorim sa putem circula in Europa fara a mai opri in punctele de frontiera. Sper si cred ca nu vom avea probleme si aderarea sa se faca in graficul stabilit", a declarat ministrul de Interne, Traian Igas, la Moravita. "Progresele tehnice obligatorii s-au realizat in baza unui program de masuri care au inclus fonduri de 196 de milioane de euro pentru modernizarea Politiei de Frontiera. Sunt 31 de obiective ale Politiei de Frontiera care au fost complet modernizate. Termenele de finalizare sunt la sfarsitul acestui an", a precizat si seful Departamentului Schengen din Ministerul Administratiei si Internelor, chestorul sef Marian Tutilescu. In Timis au fost modernizate sediile Politiei de Frontiera din punctele de de trecere a frontierei Moravita si Jimbolia, precum si cele ale sectoarelor politiei de frontiera Moravita, Cruceni, Deta si Jimbolia. In plus, politistii de frontiera au fost dotati cu peste 100 de masini, camere de supraveghere ultramoderne, aparatura speciala pentru verificarea documentelor, sisteme de comunicatie. Totodata, personalul a urmat cursuri de specialitate. In total, este vorba de o investitie de peste  10 milioane de euro. [nggallery id=139]

A venit sa inspecteze activitatea Politiei de Frontiera, acum in prag de evaluare pentru aderarea la spatiul Schengen!

Traian Igas, ministrul Administratiei si Internelor a mers la granita cu Serbia in control. El a fost insotit de seful Departamentului Schengen din  cadrul MAI, chestorul sef Marian Tutilescu, de seful Politiei de Frontiera Romane, chestorul sefIoan Buda si de secretarul de stat in Ministerul Transporturilor Eusebiu Pistru.

Prima oprire a fost  la gara din Moravita unde se afla punctul feroviar de control al Politiei de Frontiera. Apoi delegatia a mers la sector si la Punctul de Trecere Frontiera rutier de la Moravita.

Ministrul a vrut sa vada cum este organizata activitatea si cum sunt folosite echipamentele cu care a fost dotata politia in ultimele luni. La incheierea inspectiei, ministrul Administratiei si Internelor Traian Igas s-a aratat extrem de multumit de felul in care Politia de Frontiera Timis s-a pregatit pentru evaluare. In plus, si-a exprimat speranta ca si Franta sa se pronunte pozitiv in privinta admiterii Romaniei in spatiul Schengen.

Suntem in grafic. S-au probat investitiile noi in tehnici de ultima generatie in ceea ce priveste identificarea fiecarei persoane care trece prin acest punct de frontiera sau prin punctul feroviar. Este o monitorizare exacta. Nu exista suspiciuni in acordarea vizelor. Nu se poate da nicio viza fara sa nu fie cineva care sa stie despre ele.  Cred ca nu mai avem niciun dubiu si asteptam comisia de monitorizare care va fi prezenta in Romania saptamana viitoare. Franta inca nu s-a pronuntat oficial. Asteptam ca in momentul in care se va pronunta oficial, raspunsul Frantei sa fie pozitiv. Este o chestiune de normalitate. Ne-am dorit sa fim membri in comunitate europeana, iar in acest moment ne dorim sa putem circula in Europa fara a mai opri in punctele de frontiera.
Sper si cred ca nu vom avea probleme si aderarea sa se faca in graficul stabilit
„, a declarat ministrul de Interne, Traian Igas, la Moravita.

Progresele tehnice obligatorii s-au realizat in baza unui program de masuri care au inclus fonduri de 196 de milioane de euro pentru modernizarea Politiei de Frontiera. Sunt 31 de obiective ale Politiei de Frontiera care au fost complet modernizate. Termenele de finalizare sunt la sfarsitul acestui an„, a precizat si seful Departamentului Schengen din Ministerul Administratiei si Internelor, chestorul sef Marian Tutilescu.

In Timis au fost modernizate sediile Politiei de Frontiera din punctele de de trecere a frontierei Moravita si Jimbolia, precum si cele ale sectoarelor politiei de frontiera Moravita, Cruceni, Deta si Jimbolia.

In plus, politistii de frontiera au fost dotati cu peste 100 de masini, camere de supraveghere ultramoderne, aparatura speciala pentru verificarea documentelor, sisteme de comunicatie.

Totodata, personalul a urmat cursuri de specialitate. In total, este vorba de o investitie de peste  10 milioane de euro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.