Milioane de euro pentru patru mari cartiere din Timisoara. Ce se face cu banii?

TIMISOARA. Grupul de Actiune Locala (GAL) Timisoara a reusit sa atraga bani pentru imbunatatirea conditiilor de viata in cartiere mai putin dezvoltate din Timisoara.

CITESTE SI: Panica la Centrul de Transfuzie Sanguina Timisoara. Sangele, in pericol. Angajatii au sunat la 112 

Este vorba de cartierele Modern, Fabric, Plopi si Kuncz. Aceste cartiere ar trebui sa se dezvolte asa cum se intampla in Soarelui – Stadion, de exemplu.

In 2016 am constituit ONG-ul si de aproape 3 ani lucram la un proiect in care stim ca societatea civila poate aduce in Timisoara dezvoltare durabila si finantari asa cum nu au mai venit. La acest ONG a aderat si Primaria Timisoara, am scris 2 strategii pentru 2 zone din Timisoara. Acum ne axam pe prima dintre ele. Trebuie cautate zone functionale si nefunctionale din punct de vedere geografic si atunci am luat zona etalon Soarelui – Stadion, apoi, in oglinda, zona mai putin favorizata Buziasului – Kuncz, pana la Calea Lugojului – Modern. Cu munca voluntara a 20 de oameni am reusit sa aducem 7 milioane de euro pentru aceasta zona. Jumatate din bani sunt pentru sectorul public prin finantare POR si cealta jumatate, atrasi prin POCU, pentru privatii care vor sa dezvolte zona respectiva”, a explicat Catalin Tiuch, reprezentantul GAL Timisoara.

CITESTE SI: Strigator la cer. Ce le-a putut face un barbat din Timisoara unor fetite pe care le-a racolat pe internet. Cea mai mica are doar 6 ani

Sunt asteptate proiecte pentru imbunatatirea infrastructurii rutiere in zona Kuncz-Traian, cu un buget estimativ de 650.000 de euro; parcuri si zone de joaca pentru copii in comunitati marginalizate (350.000 de euro); construirea unui centru comunitar integrat in Kuncz (500.000 de euro); construire/reabilitare/modernizare de locuinte sociale (500.000 de euro); infrastructura educationala (1.149.000 de euro); reabilitarea si modernizarea infrastructurii sociale si medicale (400.000 de euro).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Mai sunt si altii spune:

    Initiativa laudabila, dar vedeti va rog si cam ce mai este prin „Centru”, in zonele aflate in curs de „remodelare” (vezi str. V. Madgearu 10 (?), cladire in daramare completa dupa o „mirare” asupra aprobarilor)