Mergeti si luati-va cartile de munca! Cine nu isi recupereaza carnetele de munca ramane fara vechime!

30% din romani nu si-au ridicat cartile de munca de la Inspectoratul Teritorial de Munca. Inspectia Muncii avertizeaza ca exista un numar mare de romani care nu si-a recuperat carnetele de munca, acestia riscand sa piarda vechimea.

Sunt foarte multi care nu au venit sa-si ia carnetele de munca inapoi„, a declarat, luni, inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii, Dantes Nicolae Bratu. El a mentionat ca de la 1 ianuarie nu mai este obligatoriu sa detii un carnet de munca, deoarece toate datele au fost trecute intr-o baza de date on-line.

Doar 70% dintre romani si-au preluat carnetele de munca, existand 4 motive pentru care s-a intamplat acet lucru: angajatorii nu se prezinta pentru ridicarea lor, angajatorii ai caror salariati au fost titularii carnetelor de munca, nu mai exista ca persoane juridice, iar titularii nu se prezinta pentru ridicarea acestora, exista carnete de munca „abandonate” de titulari si preluate in anul 2000 de la fostele Directii generale de munca sau titularii sunt plecati la munca in strainatate.

Seful ITM a mai precizat ca aceste documente trebuie pastrate in posesia titularului. „Ele exista online, dar e bine sa aiba si documentul„, a mai spus Dantes Nicolae Bratu. Cel mai mare risc la care se supun cei care nu au carnetul de munca este acela ca sa-si piarda vechimea.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.