Mergem cu bicicleta pe pista de la Timisoara pana in Serbia, de sambata. Programul punctului de trecere frontiera provizoriu

TIMISOARA. Din acest sfarsit de saptamana, in fiecare luna, pana in toamna, se deschide, in cate un weekend sau doua, provizoriu, un punct de trecere a frontierei intre Romania si Serbia, pe pista de biciclete care porneste din Timisoara si se opreste tocmai la Zrenjanin, in Serbia.

Punctul de control documente se va afla in zona localitatii Otelec.

CITESTE SI: Se face curatenie pe pista de biciclete spre Serbia! Pregatiri pentru primul weekend din aceasta primavara in care putem trece in tara vecina prin punctul de frontiera provizoriu pe Bega. Foto 

Iata mai jos weekendurile in care va fi deschis punctul de frontiera, intre orele 8.00 si 20.00!

– 25 – 26 martie
– 29 – 30 aprilie
– 27 – 28 mai
– 03 – 04 iunie
– 24 – 25 iunie
– 29 – 30 iulie
– 26 – 27 august
– 23 – 24 septembrie
– 28 – 29 octombrie.

***

Va reamintim, pista de biciclete care pleaca de la Timisoara si merge pe malul canalului Bega si asigura legatura cu Serbia este cea mai lunga din Romania.

In septembrie anul trecut, peste 1000 de oameni au mers pe aceasta ruta, pe doua roti, pana in tara vecina, in cadrul primului eveniment care a facut posibila deschiderea temporara a punctului de trecere frontiera.

Pista de biciclete are o lungime de 37 de kilometri pe teritoriul Romaniei si parcurge traseul de la Podul Modos, de la iesirea din Timisoara, spre Sanmihaiu Roman, si pana la granita cu Serbia. In continuare, pista isi urmeaza drumul inca 43 de kilometri, pe teritoriul tarii vecine, pana la Zrenjanin.

Pista de biciclete ce leaga Timisoara de frontiera a fost inaugurata in anul 2015, valoarea proiectului fiind 2,3 milioane de euro, bani europeni. In cadrul proiectului, au mai fost cumparate si 30 de biciclete.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...