Noutati :

Marius Craina, candidatul Pro Romania la Primaria Timisoara, vrea o colaborare serioasa cu consiliile de cartier: Sunt liantul intre populatie si conducerea orasului

27 august, 2020 - 12:38 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: POLITIC
0

TIMISOARA. Marius Craina, candidatul Pro Romania pentru Primaria Timisoarei, si-a prezentat echipa de consilieri alaturi de care va lucra dupa ce ajunge in scaunul de edil sef al orasului.

Medicul a facut prezentarea echipei in fata Bastionului Theresia, fiind insotit de oamenii care sunt in fruntea listei Pro Romania pentru alegerile din 27 septembrie, la Timisoara, avocatul Roxana Iliescu, inginerul Adam, Craciunescu, conferentiarul universitar Daniela Radu si antreprenorul Ciprian Chihaia. Lista completa a candidatilor Pro Romania la Consiliul Local o puteti vedea AICI.

Marius Craina spune ca isi doreste o colaborare mai buna cu consiliile de cartier.

In ultimii ani, am constatat cu tristete ca importanta acelor consilii de cartier a scazut permanent, astfel incat nici macar nu putem spune ca mai au un rol. Ele, practic, nu se mai implica, sau doresc sa se implice, dar oamenii nu sunt ascultati. Este o problema pe care va trebui mai intai sa o diagnosticam, sa vedem ce s-a intamplat de a scazut importanta si implicarea consiliilor de cartier in partea administrativa, in dezvoltarea administrativa a municipiului Timisoara, si din punctul meu de vedere este obligatorie implicarea lor pentru ca reprezinta un liant intre conducere si populatie. Sigur, asta sub nicio forma nu va minimaliza rolul presoanelor conducatoare dintr-o institutie, si ne referim aici la Primar, viceprimar si consilieri. Acestia, cu toate ca mi-as dori ca aceste consilii sa functioneze la capacitate maxima, toate persoanele de conducere au obligatia ca periodic sa viziteze, sa consulte, sa verifice, sa implementeze, sa fie in permanenta legatura cu cetateanul, ceea ce iarasi, din pacate, am constatat in ultima perioada ca nu s-a intamplat„, spune candidatul Pro Romania la Primaria Timisoarei, Marius Craina.

Fostul manager al Spitalului Judetean din Timisoara a dezvaluit si care este primul lucru pe care il va face dupa ce va ajunge in scaunul de primar.

Prima decizie pe care as lua-o ar fi aceea de a organiza o sedinta cu toate departamentele, cu toate compartimentele, cu tot ceea ce inseamna structura a Primariei Timisoara. In primul rand pentru a ma prezenta si in al doilea rand pentru a prezenta echipa de consilieri, astfel incat tot aparatul din Primarie sa cunoasca noii membri ai Consiliului Local. Ii vom prezenta pe toti cei care fac parte din Consiliul Local. Si, in acel moment, vom stabili care sunt masurile urgente pe care trebuie sa le luam imediat. Mi-aduc aminte in 2014, in 17 iunie, cand am fost numit manager la Spitalul Judetean, primul lucru pe care l-am facut a fost un comitet director, cu structura de conducere a Spitalului Judetean pentru a lua la cunostinta toata lumea numirea mea de catre ministrul Sanatatii in calitate de manager si pentru a vedea care sunt problemele urgente ale spitalului. Si vreau sa va spun ca de la o sedinta in care am sperat ca doar vom discuta, doar vom pune la punct unele aspecte, ne-am intins la cateva ore de discutii pentru ca au fost probleme vitale cu privire la unele contracte care expirau si trebuiau prelungite. Acest lucru va trebui facut si la Primarie„, spune Marius Craina.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...