Mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin este acuzat de crime de razboi

news.sky.com

Curtea Penala Internationala a anuntat ca a emis mandat de arestare pe numele presedintelui rus Vladimir Putin „in contextul situatiei din Ucraina”.

CITESTE SI: Peste 7 milioane de lei de la Consiliul Judetean pentru evenimente culturale in Timis 

CPI a emis mandatul pentru suspiciuni de deportare ilegala a copiilor ucraineni si transferul ilegal de oameni de pe teritoriul Ucrainei spre cel al Rusiei, scrie digi24.ro.

De asemenea, a emis un mandat de arestare pentru Maria Alekseyevna Lvova-Belova, comisarul Rusiei pentru drepturile copilului, pe baza unor acuzatii similare.

Vladimir Putin poate fi arestat, teoretic, in 123 de tari de pe tot globul. Acestea au recunoscut autoritatea Curtii Penale Internationale de la Haga prin aderarea la Statutul de la Roma al acestei institutii.Dintre acestea, 33 sunt state africane, 19 sunt tari din zona Asia-Pacific, 18 sunt state din Europa de Est, 28 sunt tari din America Latina si Caraibe, iar 25 sunt state din Europa de Vest.

Pe lista tarilor care au aderat la Statutul de la Roma nu se afla Statele Unite ale Americii, scrie ziare.com.

Purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a raspuns la mandatul de arestare emis de Curtea Penala Internationala impotriva presedintelui Vladimir Putin.

Deciziile Curtii Penale Internationale nu au nicio semnificatie pentru tara noastra, inclusiv din punct de vedere juridic. Rusia nu este parte a Statutului de la Roma al Curtii Penale Internationale si nu are nicio obligatie in temeiul acestuia. Rusia nu coopereaza cu acest organism, iar posibilele indicatii de arestare venite de la Curtea Internationala de Justitie vor fi nule din punct de vedere juridic pentru noi”, a declarat Zaharova.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Gepeto spune:

  Bună chestie. Rasul plânsul. Pot dormi la noapte liniștit. FACEȚI ȘI VOI NANI LINIȘTIȚI, NU VA FI ARESTAT NICIODATĂ. DACĂ VA MURI, VA FI DIN CAUZA RÂSULUI.

 2. Titi spune:

  Îl doare în kremlin pe putin de mandatul vostru.

 3. Vladimirovici spune:

  HAHAHAHAHAAAHAHAH AHAHAH HHHAAA HAHAHAHA HYHYHYHY BOJE MOJ! HAHAHAHAA HAHHAHAHAAAAA Ramaneti voi cu animalele pe post de sotii…..