Peste 7 milioane de lei de la Consiliul Judetean pentru evenimente culturale in Timis

TIMISOARA. Peste 7 milioane de lei au fost banii impartiti de Consiliul Judetean Timis pentru nu mai putin de 220 de proiecte culturale.

CITESTE SI: Singurul sanctuar neolitic din Romania va putea fi vizitat langa Timisoara. In cateva saptamani se deschide Punctul Muzeal de la Parta. Foto 

Au fost depuse, initial, 387 de proiecte in cadrul programului TimCultura al Consiliului Judetean Timis, iar 220 au fost acceptate pentru finantare de catre o comisie de selectie.
Bugetul disponibil este de 7.250.000 de lei, din care 6.900.000 lei sunt pentru proiectele culturale, iar 350.000 lei pentru finantarea celor de tineret.

In selectia proiectelor care au primit bani au contat valoarea culturala si artistica, originalitatea, capacitatea financiara si operationala a solicitantului, impactul, gradul de cofinantare, relevanta in dezvoltarea culturala a judetului, evidentierea multiculturalitatii, promovarea competitivitatii in randul elevilor, valorificarea patrimoniului cultural banatean cat si sustenabilitatea in timp a proiectului.

Rezultatele selectiei pot fi consultate pe pagina programului timcultura.cjtimis.ro.

Contestatiile pot fi depuse pana marti, 21 martie, ora 15.00, la Registratura Consiliului Judetean.

Cea mai mare concurenta s-a inregistrat la capitolul dedicat organizatiilor neguvernamentale. Acestea au depus proiecte cu o valoare totala de aproximativ 11 milioane lei.

Vor beneficia de fonduri nerambursabile festivaluri urbane, de jazz, literatura, cinema, magie, concerte simfonice, actiuni ce imbina stiinta si cultura, evenimente dedicate studentilor, precum si multe alte proiecte ce deschid actul cultural in intreg judetul.

S-au putut depune proiecte pentru artele spectacolului, patrimoniul cultural, artele vizuale, educatia prin cultura si cultura prin educatie, proiecte editoriale si literare, mobilitate, formare profesionala, educatie, educatie in sanatate, mediu, incluziune sociala, valorizarea spatiului DKMT si capitala europeana a culturii (doar proiectele derulate in cadrul sau sub umbrela Programului National Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii).

TimCultura este un program de finantare nerambursabila al Consiliul Judetean Timis, prin care institutia isi propune sa incurajeze activitatile culturale si de tineret, sa centreze oferta artistica pe public si sa inlature inegalitatile de acces prin stimularea vieţii cultural-artistice in comunele si orasele judetului. De asemenea, programul de finantare va contribui la dezvoltarea ofertei culturale timisene in contextul titlului „Timisoara, Capitala Europeana a Culturii 2023”.

FOTO: Adrian Piclisan

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. bude spune:

    Vad ca pentru Satanisti si progresisti se gasesc banii