Majorarea impozitelor si taxelor locale la Timisoara in 2022, contestata la Prefectura

TIMISOARA. Asa cum anuntase inca din plenul de marti, consilierul local al PSD Radu Toanca a contestat hotararea privind taxele si impozitele la Timisoara in 2022. Aceasta dupa ce in prima faza proiectul administratiei Fritz picase la vot, iar procedura a fost reluata pana a iesit asa cum isi dorea conducerea primariei.

CITESTE SI: Au picat, dar au si trecut. Impozitele si taxele locale din Timisoara in 2022, votare cu cantec. USR-istii au reluat votul dupa ce le-a cazut proiectul. Va fi atacat 

Am contestat hotărârea privind taxele și impozitele in Timișoara pe 2022
Așa cum am promis ieri in plenul
Consiliului Local Timisoara, astăzi am contestat la Instiuția Prefectului Timiș proiectul de Hotărâre privind stabilirea taxelor și impozitelor pe anul 2022 . Am atașat plangerii dovada primului vot (12 pentru si 10 împotriva) si lista consilierilor care au votat la Punctul nr 2 de pe Ordinea de zi . Pentru ca proiectul sa fie validat era nevoie de votul a 14 (nu 12) consilieri locali.
Am solicitat Prefecturii să verifice legalitatea reluării votului si atacarea , in Contenciosul Administrativ, a hotărârii , dacă sunt sesizate elemente care încalcă prevederile Codului Administrativ .
Colegii noștri mai tineri si mai lipsiti de experiență de la USR trebuie sa înțeleagă că administrația publică locală nu este jucaria lor personala , cu care se pot juca in nisip după bunul lor plac , așa cum au facut un an cu Colterm, pană când au distrus iremediabil sistemul centralizat de termoficare al orasului!
Dacă Prefectura Timiș va sesiza încalcari ale legislației și va solicita Consiliului Local Timișoara reluarea acestui vot, sper că până atunci PNL va rezolva, într-un fel sau altul, problema colegului lor iubitor de USR și că majoritatea consilierilor vom respinge majorarea taxelor și impozitelor locale, promovată de administrația Fritz. Timișoara este – și fară majorările preconizate pentru anul 2022- municipiul cu cele mai ridicate biruri fiscale din România!„, a transmis consilierul local al PSD Radu Toanca.

Majorarea taxelor si impozitelor locale a trecut cu votul consilierul USR si cu cel al liberalului exclus din partid Raul Ambrus, care sustine toate propunerile useristilor in Consiliul Local asigurandu-le majoritatea necesara pentru a fi aprobate.

UPDATE: O a doua contestatie a fost depusa de catre PNL

Liderul grupului PNL din Consiliul Local, Adrian Lulciuc, a depus, la randul lui, o sesizare la Prefectura, pentru a ataca in contencios administrativ hotararea.

Marirea taxelor si impozitelor a fost votata ieri, ILEGAL! La prima strigare regulamentară proiectul a picat cu 12 voturi pentru și 10 împotrivă, însă după încheierea numărătorii, consilierii USR au reclamat probleme tehnice în timpul votului online, iar procedura a fost reluată în mod ilegal. O spun foarte clar: nu a fost nicio problemă tehnică, 22 de consilieri și-au putut exprima opinia, iar proiectul trebuia picat.

Am depus azi o sesizare la Institutia Prefectului Judetul Timis pentru atacarea in contencios administrativ, a Hotararii Consiliului Local privind stabilirea taxelor si impozitelor din anul 2022.

Acest eveniment regretabil pentru o sedinta a unui consiliu local dintr-un oras precum Timisoara ar trebui sa dea de gandit celor care vremelnic il administreaza. Constructiile sanatoase se fac doar cu parteneriate corecte, cu obiective clare si cu programe coerente in sprijinul cetateanului, nu cu majoritati fragile si conjuncturale in care orice nemultumire individuala se poate transpune intr-un esec al unor proiecte cu miza mult mai mare decat orice intelegere marunta dintre un Primar cu reponsabilitate si un consilier oportunist”, a spus Adrian Lulciuc.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...