Au picat, dar au si trecut. Impozitele si taxele locale din Timisoara in 2022, votare cu cantec. USR-istii au reluat votul dupa ce le-a cazut proiectul. Va fi atacat

TIMISOARA. O parte dintre timisoreni vor plati taxe si impozite mai mari, incepand de anul viitor, dupa ce alesii locali si-au dat votul in acest sens.

Mult discutatele majorari de impozite pentru cladirile nerezidentiale aflate in proprietatea persoanelor fizice au fost mentinute, dupa ce niciunul dintre amendamentele sustinute de consilierii locali in scopul ramanerii lor la valoarea actuala nu au primit votul alesilor USR PLUS si nici pe cel al liberalului suspendat din partid Raul Ambrus.

In schimb, singurul amendament care a fost sustinut de toti consilierii locali a fost tocmai cel al lui Raul Ambrus, prin care s-a decis acordarea in continuare a unei bonificatii de 10% pentru plata integrala a impozitelor pana la finalul lunii martie si pentru agentii economici, nu doar pentru persoanele fizice.

Proiectul a picat initial, insa imediat dupa ce au citit rezultatele, alesii din partea USR au vociferat ca ar fi avut probleme tehnice si nu au putut vota.

Nu au intaziat sa apara reactii din partea alesilor.

Noi nu stim daca din considerente tehnice nu s-a votat. Nu puneti presiune pe domnul Suli (n.r. – secretarul primariei). Cum face domnul Suli dovada ca a fost o problema tehnica?„, a spus unul dintre consilierii locali.

De cate ori reluati votul, daca nu iasa?„, a intrebat, la randul lui, Stefan Sandu, din partea PNL.

Sa se consemneze in procesul verbal ca pana nu s-a citit rezultatul votului nu a acuzat nimeni probleme tehnice, in afara de doamna Militaru. Doar dupa calcularea votului au inceput sa spuna ca nu au putut vota„, a adaugat liberalul Adrian Lulciuc.

Pe de alta parte, Radu Toanca a anuntat ca va ataca decizia, dupa ce a fost realuat votul si proiectul privind stabilirea taxelor si impozitelor locale pentru anul 2022 a trecut.

Noi o sa contestam acest vot la Prefectura, in contecncios administrativ. Nu ne putem juca. Pe tot internetul a aparut 12 la 10. Aia a fost fotografia momentului. Puteati sa aveti bunul simt si sa-l votam la suplimentare. De cate ori votam? Si eu nu am avut semnal si a nu am votat. Reluam a treia oara?„, a adaugat social-democratul Radu Toanca.

In urma hotararii din Consiliul Local, din 2022 vom scoate mai multi bani din buzunare pentru locuinte, iar cea mai mare crestere este prevazuta pentru persoanele fizice care au in proprietate cladiri nerezidentiale, adica folosite pentru activitati economice, si care vor plati un impozit de 3 ori mai mare. Pentru ceilalti timisoreni, pentru case si apartamente in care locuiesc, se va aplica o cota de 0,10% asupra valorii impozabile anul viitor.

Conform calculelor facute de administratia Fritz, din cresterea de taxe si impozite, in 2022, la bugetul local se vor aduna in plus 18 milioane de lei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. USR-istul sexo-marxist spune:

  Toti banii din impozite sa fie folositi pt evenimente LGBTQ!

 2. Ioanioan spune:

  Voi chiar a-ți inebunit??????!!!!! Acum vreți taxe mai mari????E momentul să ne pregătim de luptă!!!!!!!

 3. MarcelL spune:

  Harababură totală in primărie !

 4. Ilie spune:

  Din nefericire toti consilierii sunt vinovati.Stiau ca ambrus o sa voteze cu usr si o sa treaca proiectul de majorare a taxelor.Nu o sa raspunda nimeni, nu o sa-si dea demisia nimeni, noi suntem buni de plata.Ramane de vazut cati o sa-si permita sa plateasca un impozit marit de 3 ori pentru spatiile nerezidentiale in conditiile in care toti agentii economici sunt la pamant.Nu o sa regasim niciunde acesti bani pe care o sa-i colecteze din marirea taxelor.Timisoara este condusa de impostura si de interesele personale ale celor care au fost votati.TOTI, dar TOTI isi urmaresc DOAR interesul propriu.Din pacate urmeaza inca 3 ani cu aceasta administratie.Dupa care un nou vot, noi asteptari, alte dezamagiri si tot asa….de 31 de ani….

 5. vakzine machst frei spune:

  Da oare centrala pe gaz merge fara curent? Ca daca vine frigu mai mare si toti baga resou in priza sigur pica reteaua. Sa vezi atunci distractie.

 6. gheo spune:

  Si in uniunea europeana e la fel. Nu le-au zis la irlandezi? n-ati votat bine mai votati odata. Si in uniunea sovietica la fel era