Mai multi bani pentru bursele elevilor din Timisoara. 2 milioane de lei in plus fata de anul trecut

TIMISOARA. Scolarii vor primi in 2023 burse mai mari fata de anul precedent la Timisoara.

CITESTE SI: Pregatiri pentru Targul de Paste, la Timisoara. Va fi deschis pana in 18 aprilie 

Municipalitatea pune doua milioane de lei in plus la bursele alocate elevilor. Suma totala va ajunge la aproape 19 milioane de lei pentru cele patru tipuri de burse.

Pentru burse de performanta se acorda 500 de lei lunar, pentru bursele de merit 200, iar pentru bursele de studiu se acorda 150, aceste burse fiind acordate pentru 9 luni. Bursele sociale se acordă pentru o perioada de 12 luni in cuantum de 200 de lei pe luna. Suma totala alocata este de 18.932.000 lei: din care suma de 18.394.000 lei este repartizata din sume defalcate din TVA, iar suma de 538.000 lei a fost aprobata de consiliul local, odata cu bugetul, in vederea majorarii cuantumului burselor sociale acordate elevilor cu suma de 20 lei/bursa„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Toate categoriile de burse vor fi acordate integral, in functie de listele transmise de scolile din Timisoara.

Deocamdata totul este la nivel de proiect, ce va fi supus votului consilierilor locali.

UPDATE: Consilierii locali au aprobat proiectul de hotarare privind acordarea de burse scolare pentru elevii din unitatile de invatamant din Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.