Mai intai digitalizarea, apoi reparatiile in pietele din Timisoara. Primele interventii in Iosefin. Foto

TIMISOARA. In septembrie, dupa ce reprezentantii societatii de Piete anuntau cu mare entuziasm ca au lipit un cod QR pe tarabele producatorilor din Iosefin, pentru ca, prin scanare, clientii sa afle date despre comercianti, opiniatimisoarei.ro va arata conditiile din piata, unde vanzarea era o adevarata provocare.

Producatorii stateau in hale fara aer conditionat vara, fara caldura iarna, cu praful de doua degete peste tot, cu geamuri sparte lipite cu plasturi si bucati de sticla ce se pot prabusi in orice clipa. Aceasta in vreme ce directorul de la Piete SA se mandrea nevoie mare cu… digitalizarea.

CITESTE SI: ‘Scaneaza dracu’ prostiile astea. Nu afli nimic wow. Vara ne coacem de cald in hala asta, iarna dardaim de frig, geamurile sunt sparte’. Furiosi, producatorii din Iosefin fac misto de ‘digitalizarea’ societatii de Piete a Primariei Timisoara

Comerciantii faceau si haz de necaz pe seama laudaroseniei conducerii societatii.

Codu’ asta QR e tot ce ne lipsea. Scaneaza dracu’ prostiile astea. Nu afli nimic wow. Ne coacem vara in hala asta in Iosefin, pentru ca nu dau drumul la aerul conditionat. Nici nu stim de-i stricata instalatia si n-o repara sau daca nu dau drumul ca sa nu cheltuie. Iarna dardaim de frig. Geamuri sparte, curatenia este praf… Bine ca avem… digitalizare„, spunea in septembrie pentru opiniatimisoarei.ro cu naduf unul dintre producatorii vechi din Iosefin.

N-are nicio valoare prostia cu codul QR. Ce este de fapt? O legatura intre taraba si baza lor de date, unde oricum noi avem depuse toate actele. Si ce vede omul, daca scaneaza? Nu afla nicio minunatie, nicio informatie bomba. Vad ceea ce avem noi declarat la Piete SA cand inchiriem. Or, asta pot vedea oricand, ca-s publice la Piete. Bine mersi, poate sa fie un producator care scrie in documente ca e producator de rosii, si poate el are doar doua randuri de rosii in gradina, si restul cartofi si ardei, iar rosiile, de fapt, le aduce din piata de gros. De asta va zic ca e asa… un moft codu’ asta. Altele-s problemele de rezolvat„, explica tot atunci pentru opiniatimisoarei.ro un alt producator din Iosefin.

Mai bine ar reduce taxele la mesele pe care punem produsele. De cand a venit directorul asta nou, care habar n-are de meserie, ca nah, ii veterinar, si ne-a si zis ca el e un sustinator al supermarketurilor, ca el de acolo isi face cumparaturile, ca nu trece sa ia din piete, a crescut pretul. Platim o gramada de bani pentru o masuta care nu-i cu mult mai mare de 1 metru patrat, si suntem nevoiti si noi sa cerem mai mult de la client„, a adaugat in septembrie pentru opiniatimisoarei.ro un alt producator din Iosefin.

Iata ca la luni bune de la acel moment, s-au facut si primele reparatii.

Interventiile au constat în repararea și vopsirea pavimentului, precum și zugrăvirea pereților din sectorul dedicat producătorilor agricoli.
De asemenea, la etajul unde se servește mâncarea, în zona fast-food, s-a curățat sistemul de evacuare al hotelor, care nu a mai fost niciodată igienizat.
Toate lucrările au fost realizate cu bani din fondurile proprii ale societății.
Societatea Piețe S.A. are în plan să renoveze și celelalte etaje. Printre altele, se dorește curățarea și repararea sistemului de climatizare, precum și a sistemului de drenaj al apelor pluviale și canalizarea din întreaga clădire„, transmit marti, printr-un comunicat, reprezentantii societatii de Piete a Primariei Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. De ti… din fata pieteii cand scapati? dar de mirosul de wc public din hala? in rest tot ok cu qr-ul

  2. Faceți ce vreți cu digitalizareaa dar nu mai incercati să reparati nimic că nu ai ce repara !!!
    Piața Badea Cârțan trebuie rasă de pe fața pământului și în locul ei o parcare supraetajată in care la demisol să se găsească depozitele de marfă si parcarea piețarilor, la parter o piață civilizată, iar la etaje parcari de cel putin 400 de mașini pentru riverani și pentru cei care au treabă în zonă!
    Același lucru se poate face cu toate piețele din Timișoara și ar rezolva trei probleme!

  3. Codul QR e degeaba, inutil 100%. Daca e vorba de bani, mai intai era normal sa se investeasca in cladire si amenajari, apoi in IT, daca se poate numi asta IT. Daca e vorba de lucrare in sine, tare ma indoiesc ca lucratorii care renoveaza piata sunt aceiasi cu cei care implementeaza digitalizarea 🙂
    P.S. Am mai scris de nenumarate ori: pe cand o aducere in secolul 20 (nu indraznesc sa spun 21) a WC-ului din Piata de vechituri din Mehala?

  4. Ne face Dominic piete cum nici nu am visat!

    • Lipsa cântar piață pentru verificare marfă cumpărată.Aceeași vânzători care pun marfa frumoasă în față și stricată în spate.Dacă comentezi sar pe tine cu gura…șmecheri cu aer balcanic.Marfa 80% este importată dar … este autohtonă în acte.

  5. Nop ciorile acolo raman ala e locul cel mai bun de filat pentru cei ce le tolereaza prezenta de peste 30 de ani