Noutati :

Luna Olimpica, la Timisoara! Ce manifestari sportive, culturale si artistice propune fosta campioana, Maria Olaru!

21 mai, 2014 - 08:59 PM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SPORT
0
Comitetul Olimpic si Sportiv Roman marcheaza anul acesta centenarul, iar toate activitaţile din cadrul Lunii Olimpice din judetul Timis se vor desfasura sub genericul “100 de ani de Olimpism in Romania”.
Indragitul Cros Olimpic se va desfasura si in acest an la Timisoara, urmand sa aiba loc pe 31 mai, cu incepere de la ora 10, pe un traseu de aproximativ 2800 de metri, startul si sosirea fiind programate in fata liceului LPS “Banatul”, a anuntat directorul Academiei Olimpice Romane, filiala Timis, Maria Olaru.
Pe langa cros insa, vor avea loc in cadrul Lunii Olimpice si multe alte mansifestari culturale, sportive si artistice.
Astfel, pe 26 va avea loc un seminar intitulat ”Prevenirea delicventei juvenile”, pe tema consumului de substante psihotrope si a prevenirii violentei in scoala, derulat in parteneriat cu Agentia Antidrog, actiunea desfasurandu-se la Liceul cu Profil Sportiv ”Banatul” din Timisoara de la  ora 10.
Tot in aceeasi zi, dar de la ora 14, la LPS Banatul  va avea loc si un concurs de prezentari cu tema ‘ 100 de ani de Olimpism’ sau ‘Romania la Jocurile Olimpice”.
Saptamana  Olimpica se va desfasura in perioada 26 mai – 1 iunie in mai multe localitati din judetul Timis.
Momentul mult asteptat de copii va fi probabil premierea concursurilor  ”Jocurile Olimpice in imaginatia copiilor” si ”Un condei numit Fair-Play”, care va avea loc pe 28 mai, de la ora 12, la Liceul cu Profil Sportiv ”Banatul”.
Si voluntariatul sportiv va fi promovat in cadrul Lunii Olimpice,   pe 27 mai, de la ora 9,  urmand sa se desfasoare Cupa Antidrog 2014 – competitie de fotbal pentru liceeni din judetul Timis, iar in 29 mai, ora 9 fiind organizata o discutie de tip masa rotunda in cadrul proiectului ”Departe de parinti… aproape d escoala”, ambele  la Liceul cu Profil Sportiv ”Banatul”.
Proiectul educational ”Fair-play in sport si in viata” – o caravana  Fair-play de promovare a valorilor olimpismului, este programata pe durata lunii mai in mai multe scoli din Timis, cum ar fiscoala Generala nr. 25 si Liceul Teoretic Vlad Tepes din Timisoara sau scoala cu clasele I- VIII din localitatea Checea.


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...