Lucrarile pentru modernizarea Pietei 700 mai asteapta. Primaria a prelungit contractele de inchieriere cu comerciantii

TIMISOARA. Primaria Timisoara promite de ani de zile ca schimba cu totul imaginea Pietei 700, insa proiectul a fost amanat de nenumarate ori. In plenul care a avut loc marti, consilierii locali au aprobat prelungirea contractelor de inchiriere pentru 7 chioscuri.

Ele trebuiau sa expire in aceasta luna, insa cu noul proiect, comerciantii isi vor putea vinde marfa in acele locatii pana in luna iunie a anului 2012, data pana la care probabil ca nu vor incepe lucrarile de modernizare a pietei.

Reprezentantii Primariei Timisoara mai au de lucru pana la demararea propriu-zisa a acestora. Mai este nevoie de un PUZ, care inca nici nu a fost inceput. De altfel, contractele comerciantilor din 700 sunt prelungite cu conditia ca atunci cand alesii locali aproba noul PUZ al pietei, comerciantii sa paraseasca locatia in termen de o luna. In orice caz, tot mai avem de asteptat pana la momentul inceperii lucrarilor.

Potrivit arhitectului sef din cadrul primariei, lucrarile pentru PUZ vor incepe anul viitor. De indata ce va fi gata, acesta va fi scos la licitatie, iar cei care vor castiga licitatia vor putea veni cu un proiect nou.

Incep lucrarile la zona in care se vand flori

Odata cu inaugurarea Pietei Badea Cartan, care a avut loc la 1 decembrie, seful Serviciului de Piete Timisoara, Victor Stefan, ne-a marturisit ca in 2012 va fi amenajata zona in care se vand flori din Piata 700.

„Prima problema a societatii de piete va fi inchiderea spatiului de flori din Piata 700. Incepem anul viitor, acum ne gandim, discutam cu proiectantii. Acolo as vrea sa vin cu compartiment pentru fiecare florar, sa-i pastram pe toti, sa nu pierdem nici din suparafata”, ne-a spus Victor Stefan.

Piata 700, sub pamant

Executivul primariei a prezentat inca de acum 4 ani un proiect indraznet pentru aceasta piata: „Piata 700: poarta catre centru”, care urma sa fie pus in aplicare printr-un parteneriat public-privat. Proiectul gandit de biroul de arhitectura Andreescu & Gaivoronschi propune ca pe locul actualei piete agro-alimentare si a pietei de flori sa se amenajee o piateta moderna, coborata la nivelul strazii. Ar urma sa fie amenajat un spatiu de promenada care leaga zona de cea a vechii cetati, prin pasaje pietonale subterane si scari rulante. In piateta s-ar putea amenaja mai apoi cafenele, terase si alte puncte de recreere.

Proiectul a fost prezentat in 2008 si ar fi trebuit sa fie gata in 2011, insa a fost amanat in nenumarate randuri. Nu se stie inca daca acesta va fi implementat in actuala forma ori va suferi modificari mari.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.