Noutati :

Lucrarile de consolidare la Castelul Huniade din Timisoara se incheie anul acesta, urmeaza reparatiile

10 februarie, 2014 - 02:12 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Lucrarile de consolidare a celei mai vechi cladiri din Timisoara, Castelul Huniade, cel care adaposteste Muzeul Banatului, se apropie de final, a anuntat presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin.

La Muzeul Banatului lucrarile au fost impartite in doua etape: prima, in care s-a lucrat la consolidarea cladirii, iar a doua in care se vor face ultimele reparatii.

2015 este termenul de finalizare a tuturor lucrarilor de la Muzeul Banatului. Prima etapa se va incheia in luna iunie, anul acesta, cand va incepe etapa a doua cu reparatiile interioare si la acoperis„, a declarat Titu Bojin.

Presedintele CJT a mai spus ca in prima etapa a lucrarilor a fost refacuta structura de rezistenta  si au fost luate masuri pentru impotriva igrasiei.

S-a lucrat la rezistenta cladirii, s-au facut si niste carpeli la acoperis, sa nu ploua cat timp sunt lucarri in interior, dar acesta va fi refacut in totalitate in etapa a doua. De asemenea s-au mai facut, pana acum tot felul de canalizari si santuri pentru colectarea si stoparea apei care a dus la igrasie in cladire„, a mai spus Bojin.

In anul 2010, Consiliul Judetean Timis a semnat contractul de finantare a lucrarilor de reparatii la Castelul Huniade prin proiectul „Restaurarea si refunctionalizarea Castelului Huniade al Muzeului Banatului Timisoara”, finantat prin Programul Operational Regional 2007 – 2013.

Valoarea proiectului a fost de 52,5 milioane de lei, din care 33,7 milioane de lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila.

Conform proiectului, obiectivul vizeaza cresterea contributiei turismului la dezvoltarea economico-sociala si culturala a judetului Timis, precum si punerea in valoare a potentialului turistic si a patrimoniului cultural-istoric a Castelului Huniade al Muzeului Banatului din Timisoara, prin restaurarea si refunctionalizarea acestuia.

Intre timp, o parte din exponatele muzeului au fost mutate in Bastion, la etaj si la mansarda.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...