Noutati :

Lucrari mari in 2012 la retelele de apa, canal si iluminat. Afla in ce cartiere investeste Primaria Timisoara cei mai multi bani!

1 ianuarie, 2012 - 09:07 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Polona, Freidorf, Calea Torontalului si Calea Buziasului sunt zonele in care sunt programate cele mai multe lucrari de extindere a retelelor de apa, canal si iluminat public in 2012. Primaria are tolba plina de promisiuni!

Investitii la reteaua de apa si canalizare se vor face pe strada Brazilor din Calea Sever Bocu, zona in care se vor repara si strazile Borzesti si Demetriade. Si in Calea Ghirodei se vor face lucrari. Reprezentantii primariei vor sa repare Podul de la Uzina de Apa si sa extinda reteaua de apa pe strazile Prieteniei si Ionel Teodoreanu.

Asemenea lucrari, de apa canal, vor demara si in zona Plopi, unde se vor extinde retelele de canalizare pe strazile Colonia Slavici si Gradinarilor. Si in Calea Buziasului se va lucra la canal. Vor fi extinse retele de canal pe strazile: Anina, Euripide, Emil Racovita, Recoltei, Milescu Spataru, Calea Buziasului – partial, Ioan Simu, Th. Pallady, Calea Urseni, Dimitrie Dinicu, Nicolae Stoica de Hateg, Neajlov, Luta Iovita, Sabin Manoila, Legumiculturii, Calea Urseni, iar cele de apa pe strazile Sabin Manoila, strada Cerna, Legumiculturii si, partial, Calea Urseni.

In Calea Sagului se va amenaja o canalizare menajera, fiind redimensionat un canal pe tronsonul intre strada Sulina si str. Ovidiu Cotrus.

Angajatii Aquatim vor sa extinda reteaua de apa pe strada Lacului din Dambovita, de la intersectia cu strada Banatul pana la cea cu strada Stiintei.

Cele mai multe lucrari la reteaua de apa canal pentru acest an sunt programate in cartierul Freidorf si in zona Polona, mai putin dezvoltate in ultimii ani. Reteaua va fi extinsa pe strazile V. Nicolaescu si K. Brocky. Si Aquatim va investi in zona, extinzand reteaua de apa pe strazile: Daniel Constantin,  Banatul, N. Andreescu, Macarie, N. Paganini si Bacalbasa, dar si cea de canalizare, pe strazile: Bacalbasa, Podgoriei, N. Paganini, Rascoala din 1907, Bagdasar, Contemporanul, Romanitei, Nottara, Constantin Silvestri, Veac Nou, Sofocle si N. Filimon.

In 2012 va fi extinsa reteaua de apa canal si in zona Steaua – Fratelia, pe strazile Barbu Lautaru, Diminetii si Musicescu – dintre str. Drubeta si str. W. Shakespeare, iar Aquatim va lucra la acest capitol in Mehala, pe strazile Ovidiu Balea, Mircea cel Batran si Tazlau.

In Ronat, angajatii Aquatim vor interveni pentru extinderea retelei de canalizare pe strazile Homorod, Anvers, Grigore Ureche, Radu de la Afumati si P. Aman.

Reteaua de apa canal se va extinde si in Blascovici, pe str. Turnu Rosu, dar si in Calea Aradului, pe str. Diamandi, precum si pe strada Anton Rubinstein. Aquatim va lucra pentru extinderea si reabilitarea retelei de apa si canal si pe strada Azur, nr.5-7, din Soarelui, dar si pentru extinderea celei de pe strazile: Calea Dorobantilor, M.I. Buteanu, Palmierilor, Strandului, Aleea Ghirodei, Matasarilor, Moldovei, Garofitei, Zimnicea si Romul Ladea.

Unde se face lumina in 2012!

Vor fi extinse si retelele de iluminat public: in zona Tipografilor – pe strada Aleea Ionel Perlea, pe Calea Sever Bocu – si la careurile de blocuri din zona Silistra si strazile Constantin Cel Mare si Ion Ionescu de la Brad.

Astfel de lucrari se vor face si in zona Girocului: Calea Martirilor – Lidia – Piata Crucii. Ar urma sa se extinda reteaua de iluminat public in zona delimitata de strazile Martir Dumitru Juganaru, Cheia, Azuga, Magura, Crivaia, unde exista un careu de blocuri.

Si timisorenii care locuiesc in zonele Iosefin si Dambovita vor avea mai multa lumina pe strazi. Edilii vor sa extinda iluminatul public pe strazile Lacului, Fructelor, Fraternitatii, Pavel Jumanca, Stiintei, Intrarea Petalelor, Intrarea Cerceilor si Viitorului.

Reteaua de iluminat va fi extinsa in 2012 si in cartierul Blascovici, mai exact in zona Bogdanestilor, intre str. Acad. A. Baltazar – str. Barzazava si str. Semicerc – si strada Taborului, precum si in zona de blocuri de la Balta Verde.

Lucrari se vor face si in zonele Circumvalatiunii, Dacia si Torontalului, pe strazile Anton Rubinstein, A. Pop, E. Neumann si A. Demian. Si pe Aleea Padurea Verde va fi mai multa lumina in acest an, dupa ce acolo va fi extinsa reteaua de iluminat public.

Toate aceste proiecte vor fi incluse pe bugetul Timisoarei pe anul 2012, pentru care reprezentantii Primariei abia au inceput discutiile.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...