Localitatea de langa Timisoara din care pompierii vor ajunge mai repede la interventii

TIMISOARA. In curand, inca o localitate in judetul Timis se va inscrie in randul celor in care ajutorul ajunge mai repede la un accident sau la un incendiu.

CITESTE SI: Mana cereasca pentru soferi. Se construiesc drumuri noi si doua sensuri giratorii, la iesirea din Timisoara 

Se pune la cale deschiderea unui nou punct de lucru al pompierilor, nu departe Timisoara, care urmeaza sa deserveasca zona de nord a orasului, dar si localitatile din aceasta parte de judet.

„Avem o discutie cu reprezentantii ISU Banat si la ora actuala avem in licitatie studiul de fezabilitate pentru construirea unei baze a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta pe raza comunei Ghiroda. Din discutiile avute pana in prezent, baza va fi construita de comuna Ghiroda, iar dotarea cu masini si personal va fi facuta de catre ISU. Punctul acesta ISU va deservi atat comuna, cat si localitatile din aceasta parte a judetului”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro primarul comunei Ghiroda, Ionut Stanusoiu.

In plus, reprezentantii primariei Ghiroda au facut deja primele demersuri pentru a cumpara o autospeciala care sa poata fi folosita si in locurile inguste in care masinile pe care ISU le foloseste la interventii nu pot ajunge.

CITESTE SI: Au intrat mascatii peste ei. Cu ce se ocupau doi barbati din Timisoara. Foto si video 

„Un proiect important pe care il avem este un parteneriat cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Timis. La ora actuala avem in licitatie achizitionarea unei autospeciale de prima interventie ISU, care va avea un rezervor cu un volum de aproximativ 2000 de litri si care se va putea deplasa pe strazile inguste intr-un timp foarte scurt. Aceasta va fi data in exploatare catre ISU Banat”, a completat primarul.

Acesta nu ar fi primul centru de acest gen din judet. Astfel de puncte de lucru ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Timis au mai fost deschise, in anii trecuti, in comunele Giroc si Giarmata.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.