Noutati :

Loc de promenada, piste de biciclete si trasee ecologice, la Timisoara. Zona care isi va schimba infatisarea

17 februarie, 2018 - 09:13 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Parc, piste de biciclete si alei de promenada, intr-unul dintre cele mai neingrijite locuri din Timisoara. Asta promit reprzentantii primariei, care au si alocat bani in proiectul de buget pe 2018 pentru realizarea unor studii de fezabilitate pentru doua proiecte care vizeaza zona.

CITESTE SI: Statiile in care va opri viitorul metrou adevarat pe care il vrea Nicolae Robu la Timisoara si care va merge doar pe sub pamant. Un proiect nou-nout are primii bani prevazuti in bugetul orasului pe 2018 

„Sunt doua proiecte la Padurea Verde. Amenajarea este cuprinsa pe axa 4, Programul Operational Regional pe documentul justificativ. E deja preaprobat pentru finanatare europeana. Aici se vrea transformarea unei bucati din padure, care e degradata si destul de plina de gunoaie, in parc. Pe langa amenajare, e prevazuta si o pista de biciclete ce trece pe langa canale pana la Azur”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro viceprimarul Dan Diaconu.

Mai exact, pentru studiul de fezabilitate privind „Amenajare spatii verzi cu piste de biciclete si alei de promenada pe coridorul natural situat intre Padurea Verde si Bazinul din incinta Azur, de-a lungul canalelor de desecare”, au fost alocati putin peste 89.000.

Un al doilea proiect pentru care primaria a prevazut bani in bugetul local este legat de transformare unei parti din Padurea Verde in parc.

Este vorba despre zona degradata aflata vizavi de Institutul de Boli Cardio Vasculare, unde se vrea construirea de piste de biciclete, alei pietonale si trasee ecologice, dar si monitorizarea si conservarea biodiversitatii. Si pentru studiul pentru acest proiect, primaria a prevazut tot aproximativ 89.000 de lei.

CITESTE SI: Cel mai tare Aquapark din Europa de Est, la Timisoara, are primii bani prevazuti in proiectul de buget pe 2018 

Proiectul de buget pe 2018 va fi pus in dezbatere publica luni, 19 februarie, de la orele 15.00, la sediul primariei, pentru ca orice timisorean interesat de felul in care se cheltuiesc banii orasului sa poata veni sa-si spuna parerea.

Proiectul de buget pe 2018 poate fi consultat aici.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Degeaba se face, atata timp cat suntem inconjurati de gunoaie , caini comunitari si oameni prosti, care se plimba cu lesa in mana si cainele liber.

  2. Inca o oportunitate grasa pentru firmele care planteaza din metru in metru stalpisorii negri intre sensurile de pers pe pistele de biciclete!

    • Prostia se manifesta si prin faptul ca le planteaza direct pe marginea trotuarului. Incepand cu 100 km vest ele sunt plantate la min 30 (40) – 50 cm de marginea drumului si cam din 2 m in 2 m (nu am sa explic dece). Vedeti experientele pe care le puteti dobandi pe bv. N. Titulescu si/sau T. Vladimirescu: incercati sa opriti ptr o fractiune de timp ca sa deschideti usa sau, sa veniti dispre Gara si sa cotiti inainte de pod la dreapta.