Liga AC LABS vine in sprijinul studentilor de la Universitatea Politehnica Timisoara si aduce companiile IT la ei!

TIMISOARA. Peste 400 de tineri sunt asteptati sa se inscrie in proiectul Liga AC LABS derulat de studentii politehnisti pe parcursul semestrului II al acestui an universitar! 11 companii multinationale sunt inscrise in proiect.

Studentii Universitatii Politehnica Timisoara se pot inscrie pe site-ul Ligii AC, organizatia studenteasca ce a planuit in cele mai mici detalii derularea programului. Practica se intinde pe durata a 14 saptamani. Grupuri de cate 15-20 de studenti sunt primiti de firme.

Prin aceste laboratoare de practica le oferim studentilor o perspectiva asupra activitatilor care se desfasoara intr-o companie IT. Unii dintre ei, care sunt implicati si au rezultate, sunt angajati”, ne spune reprezentantul unei companii timisorene.

In acest an avem pentru ei un proiect. Vrem sa trecem cu ei prin toate etapele, de la conceperea produsului, la crearea unul soft, partea de calibrare, testare etc. Alegem 20 de studenti care vor fi impartiti in echipe, fiecare avand un mentor din cadrul companiei noastre. Ii familiarizam astfel cu modul de lucru intr-o companie multinationala”, explica un alt reprezentant al unei firme.

Am observat, in precedentii ani de proiect, ca aproximativ 20% dintre studenti s-au angajat in cadrul firmei unde au facut practica. Dar, mai important, un procent mult mai mare de studenti s-a angajat in cadrul altor companii, dupa ce au participat la activitatile din cadrul Ligii AC LABS”, ne-a explicat Dan Tudor, coordonatorul din acest an al programului.

Pana in 22 februarie au loc inscrierile pe site-ul www.labs.ligaac.ro. Orice tanar care studiaza in cadrul UPT poate participa la proiect.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.