Liceenii petrec vacanta la Universitatea Politehnica Timisoara. Electronics Summer University, la a III-a editie

TIMISOARA. Liga Studentilor din Facultatea de Electronica si Telecomunicatii (LSFETc), impreuna cu conducerea Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale de la Universitatea Politehnica Timisoara, organizeaza, in perioada 20 august – 2 septembrie 2018, cea de-a treia editie a Electronics Summer University, o scoala de vara adresata elevilor de clasa a XI-a, la care vor participa circa 70 de elevi din 27 de licee din Romania, din judetele: Alba, Arad, Bihor, Caras-Severin, Gorj, Hunedoara, Satu Mare, Timis si Valcea.

Cei 70 de liceeni vor avea oportunitatea de a experimenta timp de 2 saptamani viata unui student de la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale din Timisoara. De-a lungul perioadei de desfasurare a proiectului, elevii dobandesc noi cunostinte, care se vor dovedi foarte folositoare pe viitor. De asemenea, acestia aprofundeaza cunostintele dobandite in liceu si le consolideaza, dandu-le o directie mai clara.

Totodata, elevii de liceu isi formeaza o viziune mai explicita asupra vietii studentesti, cu toate implicatiile aferente acestui stil de viata. Asadar, proiectul de fata ofera oportunitatea ideala, furnizand un cadru propice pentru progresul profesional si personal al liceenilor, cat si pentru familiarizarea acestora cu mediul universitar in care isi vor petrece urmatorii ani de viata.

Cei 70 de liceeni participanti la Electronics Summer University vor fi cazati in caminele UPT, avand asigurate, prin proiect, cazarea, masa si transportul.

Deschiderea festiva a scolii de vara va avea loc luni, 20 august, ora 10:00, in amfiteatrul K1 al Centrului de Conferinte al Universitatii Politehnica Timisoara. Pe parcursul celor doua saptamani, liceenii vor participa la cursuri non-formale, cu o importanta componenta aplicativa, vor efectua vizite la Experimentarium TM, la firme din Timisoara, la Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera al UPT, vor desfasura activitati sportive, vor lua parte la traininguri de dezvoltare personala, la un treasure-hunt (vanatoare de comori) in toata Timisoara, dar si la deiverse seri sociale.

Majoritatea participantilor provin din zone defavorizate, de la licee din mediul rural sau de cu promovabilitate scazuta la bacalaureat. Dintre participantii de anul trecut, peste 50% au devenit studenti ai Universitatii Politehnica Timisoara, iar volutarii actualei editii sunt participanti din editiile precedente. Nu in ultimul rand, coordonatorul proiectului de anul acesta este un fost participant la prima editie, care in prezent este student al UPT.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.