Liber la plimbari gratuite cu catamaranul pe lacul Surduc. In zona te asteapta pranzuri traditionale, excursii si trasee cu bicicleta in minivacanta de 1 Mai

TIMIS. Se da startul unui nou sezon de ecoturism in judetul Timis! In perioada 30 aprilie – 25 septembrie 2022 se vor relua plimbarile gratuite cu catamaranul electric Eco Timis pe lacul Surduc.

CITESTE SI: Prima licitatie pentru reabilitarea Castelului Huniade, dupa indicatiile Institutului National al Patrimoniului. Consiliul Judetean cauta un proiectant pentru viitoarele lucrari care sa puna in valoare cea mai veche cladire din Timisoara

Rezervatia Naturala Lacul Surduc, cel mai mare lac din vestul Romaniei, va putea fi admirata de pe ambarcatiunea pusa gratuit la dispozitia celor care viziteaza destinatia. In plus, puteti sa va bucurati de traseul de cicloturism din jurul lacului, de drumetii si experiente gastronomice in zona.

Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului (APDT) in judetul Timis va relua plimbarile cu Catamaranul cu motor electric Eco Timis pe lacul Surduc in zilele de sambata si duminica, in intervalul orar 10.00 – 16.00. Pentru grupurile mai mari de opt persoane se recomanda programari la numerele de telefon 0721 779 225 si 0720 851517.

Avand o capacitate de opt locuri, catamaranul are motor electric, este complet nepoluant si a fost achizitionat acum cativa ani de APDT Timis prin intermediul unui proiect european, cu scopul de a contribui la dezvoltarea serviciilor de turism din Timis prin promovarea Rezervatiei Naturale Lacul Surduc.

Catamaranul – aflat in prezent in custodia Primariei Fardea – e acostat pe malul lacului Surduc, iar accesul public al turistilor la imbarcarea si debarcarea de pe catamaran se va face de pe drumul public spre lac, la intrarea de pe drumul national spre Centrul de Studii Biblice si este marcat de indicatoare Eco Timis.

Timisenii sunt invitati sa descopere arealul in care se afla cel mai mare lac din judet, sa petreaca mai multe zile facand plaja, drumetii, vizite la obiectivele turistice din zona. Turistii pot gasi locuri de campare pe malul lacului sau cazare la pensiuni si casute pe malul lacului. Pot face picnic sau pot servi masa in locatiile deschise in localitatile Zolt, Fardea, Gladna Romana sau Dumbrava.

Serviciilor de ospitalitate din zona li se adauga din acest an si cele oferite in Gospodaria lui Mihai Iamandi din Zolt, acolo unde turistii pot servi un pranz traditional cu specific local si nu numai.

Cum iti poti petrece timpul liber in zona Lacului Surduc

1. Vizita la Manastirea Fardea, manastire de calugarite avand Hramul Adormirea Maicii Domnului ( tel. 0256 335473)

2. Vizita la Biserica de lemn din Zolt (informatii Parinte Anisorac, tel. 0720 037753)

3. Pranz traditional in gospodaria lui Mihai Iamandi din Zolt nr. 10 (tel. 0725 737841)

4. Vizita la Muzeul Traian Vuia (orar 10,00-18,00, tel.0728 962960)

5. Vizita la atelierul olarului din Dumbrava (tel. 0721 689 776)

6. Pranz, gustare La sura in Dumbrava (programari tel. 0721 689 776)

7. Picnic, pranz pe malul lacului La Luma (tel. 0735 663163)

8. Cicloturism in jurul Lacului Surduc (traseu pe www.turismtimis.ro)

9. Agrement – inchiriere hidrobiciclete (Plaja La Luma)

10.Pescuit recreativ– in afara perioadei de prohibitie

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Mosu spune:

    Trist, nu intaleg de nu scrieti si despre ilegalitatiile pe care le fac proprietarii care si au construit gardurile pana in luciu apei fara a lasa un spatiu (legal de altfel) pt. a putea face turul lacului.