Noutati :

Liber la largire pe o strada aglomerata din Timisoara, unde vom circula pe 3 benzi. Ce spun arheologii

10 iunie, 2019 - 09:00 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Primaria a decis sa largeasca mai multe strazi in zona centrala in speranta ca va mai reduce aglomeratia din trafic, insa pe unele dintre acestea au trebuit sa intervina si arheologii. Asa s-a intamplat si pe strada Martin Luther, care va avea in final 3 benzi, dinspre Punctele Cardinale catre Hotel Continental.

CITESTE SI: Se reorganizeaza traficul in toata zona centrala, la Timisoara. Apar noi benzi de circulatie pe mai multe artere si nu vom mai vedea vara asta palmierii pe bulevardul Bratianu

Primarul Nicolae Robu anunta inca de la inceputul saptamanii ca se fac lucrari atat pe strada Martin Luther, cat si in zona Punctele Cardinale.

La Punctele Cardinale se fac sapaturi, prospectari, in vederea descarcarii arheologice, cercetari arheologice menite sa duca la descarcare arheologica in final„, spunea edilul Timisoarei.

Arheologii au finalizat cercetarile pe strada Martin Luther. Aici s-a sapat pe o distanta de cativa zeci de metri, la aproximativ 1,5 metri sub asfalt, pentru a se vedea daca sub acesta exista ramasite de interes istoric.

Avem cercetare arheologica in coformitate cu autorizatia emisa de Ministerul Culturii. Din fericire pentru bunul mers si rapiditatea executiei lucrarilor nu am gasit nimic de interes arheologic, toate complexele descoperite fiind contemporane: teava de termoficare pentru diferite cladiri, cabluri de curent. Surprinzator, la adancimea asta nu e nimic„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Florentin Munteanu, arheolog la Universitatea de Vest din Timisoara.

Daca pe strada Martin Luther nu s-a gasit nimic, arheologii vor continua sapaturile in zilele care urmeaza in apropierea fantanii de la Punctele Cardinale, la coltul unui scuar.

In colt doar e piconat. E pregatit terenul. Nu am intervenit pentru ca, deocamdata, nu avem acord de la Mediu si nu vom interveni pe spatiile verzi pana nu vine. Oricum ne tin in loc. Acordul catre Mediu a fost solicitat inca din aprilie, suntem in iunie si nu a venit. Pe toata suprafata interventiilor ce presupun largirea de banda venim, ne uitam si, in functie de ce gasim, propunem aviz favorabil, pe care il va elibera Ministerul„, a completat pentru opiniatimisoarei.ro, Florentin Munteanu, arheolog la Universitatea de Vest din Timisoara.

Pe strada Martin Luther se va circula in curand pe 3 benzi, de la Punctele Cardinale, pe langa pe langa schela de petrol, spre Hotel Continental. De aici vor mai trebui indepartati stalpii de iluminat din dreptul Bastionului Theresia, bordurile care deliminteaza acum drumul de parcarea existenta in zona. Si aceasta ar urma sa fie desfiintata.

Lucrari care vor duce la schimbari in trafic se vor mai face in zona centrala, asa cum opiniatimisoarei.ro va anunta inca de la finalul lunii maie.

Va aparea o noua banda de circulatie pe strada Michelangelo, din dreptul podului si pana la intersectia cu strazile Eminescu si C. D. Loga, care va continua mai apoi pe bulevardul I. C. Bratianu pana la liniile de tramvai. Practic, pe aceste tronsoane vor fi desfiintate parcarile de pe marginea drumului, pe sensul de mers dinspre Michelangelo spre centrul orasului, dar si scuarul dintre sensurile de mers de pe Bratianu, unde erau asezati vara faimosii palmieri.

 

Apoi, dupa iesirea de sub Bastion, inspre Punctele Cardinale, va fi construita o a patra banda de mers, pentru a se circula pe cate doua benzi dedicate din start atat spre Calea Aradului, pe strada Oituz, cat si catre strada Popa Sapca. Va ramane in continuare si banda la dreapta catre Take Ionescu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Robu, dar nu numai el, judeca totul cu kurul, nu cu capul. In loc sa rezolve parcarile, el reduce numarul locurilor de parcare. Daca vrei sa mergi la cineva care locuieste in zona te plimbi cu masina ca bezmeticul pana gasesti un loc de parcare.