Noutati :

Liber la construirea de fantani in Timisoara. Cand incep sapaturile si unde vor fi facute?

6 iulie, 2015 - 02:06 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Vom avea si mai multe fantani cu apa potabila in Timisoara. Conducerea primariei planuieste sa amenajeze inca 10 fantani publice forate in diverse cartiere. Sapaturile ar putea incepe chiar din acest an, daca documentatia este gata la timp.

Municipalitatea cauta o societate care sa puna la punct studiul de fezabilitate si proiectul tehnic. Atribuirea contractului pentru proiectare se face prin cumparare directa, iar firma castigatoare va fi declarata cea care va cere cei mai putini bani. Ofertele pot fi depuse pana in 15 iulie, la ora 16:00, la sediul primariei.

Reprezentantii primariei au gasit si locurile potrivite pentru cele 10 fantani noi: Parcul Carmen Sylva, Bulevardul Parvan nr. 18-20, Parcul Civic, Parcul Karlsruhe – Bihor, Take Ionescu nr. 43-45, Strada Eternitatii, Strada Olanda, Strada Constantin Zabulica, Parcul Adolescentilor si Strada Badeer.

In Timisoara exista un numar de 96 de fantani publice forate de unde timisorenii pot lua apa potabila. Majoritatea au fost realizate pe vremea fostului primar, Gheorghe Ciuhandu.

fantana publica forata apa potabila timisoara 1

„La unele dintre aceste fantani au aparut probleme privind starea tehnica a forajelor aferente. In ultimii ani s-au primit numeroase solicitari din partea Consiliilor Consultative de Cartiere, cat si din partea cetatenilor, pentru executia de noi fantani publice forate pe diferite amplasamente”, sustin reprezentantii primariei.

Potrivit specialistilor, sursa de apa o constituie apa subterana ce asigura un debit de exploatare maxim de pana la 2 l/s. Se va sapa la adancimea 80 – 125 m. Oficialii municipalitatii sustin ca noile fantani vor arata ca si cele existente deja si ca sapaturile vor incepe in toamna. Potrivit contractului „SF + PT – Executie de fantani publice forate in municipiul Timisoara” ce va fi semnat, documentatia trebuie predata in 60 de zile de la data atribuirii contractului. Dupa predarea proiectelor, acestea vor trebui aprobate de Consiliul Local Timisoara, urmand ca apoi, pe baza lor, sa fie dat drumul licitatiei pentru executie. Estimarile specialistilor arata ca studiul de fezabilitate si proiectul tehnic vor costa 24.000 de lei, fara TVA, adica putin peste 6.600 de euro.

Pana una alta, Primaria Timisoara a dat drumul si proiectului de amenajare a spectacolului de apa, lumini si muzica pe Bega, fantana promisa de primarul Nicolae Robu inca din campania electorala.

CITESTE SI: Fantana cu joc de lumini, muzica si ape pe Bega chiar se face, la Timisoara! Primul pas, primul ghinionInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. ALTE SAPATURI??????????????

  2. … mai multe studii de fezabilitatea.

  3. Cum in parcuri si in oras umbla multa lume (Chiar si turisti) primaria ar trebui sa amenajeze WC-urile publice care – fie ca exista, fie ca nu – sunt necesare (vezi piata Operei, piata Balcescu, … de exemplu) dar nu in formatul ECO-WC de mizerie!!!

  4. Liber si la constructia de mansarde, in Timisoara. De mirare cate autorizatii de constructie se regasesc in ultimele luni pe site-ul primariei, cu subiecte de genul ” Reabilitare termica si mansardare bloc existent S+P+4E, rezultand bloc in regim de inaltime S+P+4E+M”, de exemplu cele din 30 aprilie…
    Cum a ramas cu regulile stricte ale lui Robu?