Noutati :

Let’s Do It, Romania! Campania de curatenie cheama voluntarii din Timis in 29 septembrie!

27 septembrie, 2012 - 09:21 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Let’s Do It, Romania! revine in aceasta toamna, dupa ce o campanie de curatare a judetului a avut loc in primavara acestui an. Doar in jurul Timisoarei si a localitatilor din apropiere au fost depistate peste 60 de mormane ilegale de gunoi, la mijlocul lunii septembrie.

In 12 mai a fost organizata ziua de curatare a Romaniei. In judetul Timis au participat 3.758 de voluntari, dintre care aproape 2.000 de elevi de la 62 de scoli, licee sau colegii din judet. Au fost adunati aproape 7.000 de saci, din care 2.000 cu materiale reciclabile – plastic, pet, aluminiu. Media sacilor stransi de voluntari a scazut in Timis de la 2,30 in 2011 la 1,82 saci de persoana, potrivit organizatorilor campaniei.

Dar cartarea facuta in ultimele zile a scos la iveala faptul ca timisorenii nu au tinut cont de locul unde se afla atunci cand ies la gratar sau la iarba verde si arunca resturile unde vad cu ochii. Asa se face ca la Padurea Verde au fost identificate mormane de gunoaie, adevarate focare de infectie. Voluntarii sunt asteptati sa faca o curatenie de toamna in Timisoara si in toate localitatile din judet unde exista mormane.

Printre zonele in care pot fi gasite cel mai frecvent mormane de gunoi aruncate ilegal se numara santurile de langa sosele, parcarile, fostele canale colectoare, picioarele podurilor, malurile raurilor, lizierele padurilor, locurile (ne)amenajate de picnic si gratar, pasunile si dealurile din capatul satului“, a precizat Radu Rusu, coordonatorul in judetul Timis al campaniei Let’s Do It, Romania!

Si in aceasta toamna, voluntarii, organizati de cate un coordonator, se vor aduna in grupuri si vor fi responsabili de anumite sectoare. O parte dintre ei vor pleca de la Padurea Verde in diverse zone pentru a face curatenie. Voluntarii vor primi saci si manusi pentru activitatea depusa sambata. Implicati in actiune sunt, pe langa voluntarii din cadrul mai multor companii timisorene care si-au anuntat prezenta, si reprezentanti ai autoritatilor locale, de la angajati ai primariilor, la elevi de la scolile din intreg judetul. O atentie deosebita o va acorda Garda de Mediu Timis, care va urmari felul in care se desfasoara campania, precum si societatile de salubrizare, care vor aduna sacii de gunoi stransi de voluntari.

In 2011 au fost implicati peste 7.000 de voluntari, iar in luna mai, numarul a scazut la jumatate. Organizatorii se asteapta ca numarul sa fie si mai mic in 29 septembrie, dar acesta este un semn bun, spune Radu Rusu: „numarul mormanelor de gunoi identificate a scazut comparativ cu editiile precedente, iar toate semnele ne fac sa tragem concluzia ca Timisul a devenit un judet mai curat“. in 2011 au fost adunati aproape 14.000 de saci, cu 5.000 mai putin comparativ cu anul precedent.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...