Legea salarizarii, aprobata. Salariile bugetarilor vor fi majorate cu 15% in 2011

Guvernul a aprobat, miercuri, legea salarizarii unitare in sectorul public pentru anul 2011. Conform proiectului prezentat saptamana trecuta, salariile de baza din sectorul public vor creste cu 15%.

Dar vor ramane si in aceste conditii cu 13,75% mai mici fata de luna iunie 2010, cand au fost reduse de Guvern, fara ca noul nivel sa mai fie modificat pana la sfarsitul anului viitor.

Salariile de baza vor creste anul viitor cu 15%, dar raportat la nivelul din luna octombrie 2010, si nu din luna iunie. Salariul minim brut se va mari de la 600 de lei la 670 de lei, potrivit declaratiilor premierului Emil Boc.

El a sustinut ca salariile sunt majorate la nivelul care poate fi suportat de economie, in conditiile crizei financiare.

Pentru personalul militar, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, valoarea salariului se majoreaza in proportie egala cu suma prevazuta pentru cota contributiei individuale de asigurari sociale de stat. Astfel venitul net nu se va diminua in cazul acestora.

Angajatii din sectorul public nu vor beneficia nici anul viitor de prime, tichete de masa, cadou si de vacanta, iar munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru sau in zilele de sarbatori va fi compensata numai cu timp liber.

Joi, legea salarizarii va fi trimisa catre Parlament pentru inceperea procedurii de angajare a raspunderii Guvernului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.