Noutati :

Lampile din Parcul Copiilor din Timisoara se aprind si se sting cu telefonul mobil! Cum a mers prima incercare a sistemului de iluminat

1 aprilie, 2014 - 09:52 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Pentru a economisi energia electrica, lampile din Parcul Copiilor  sunt de-acum comandate cu ajutorul unui telefon mobil inteligent. Aplicatia permite reglarea intensitatii si a numarului de lampi care ilumineaza aleile din parc.

La ora 21.00 lampile din Parcul Copiilor s-au stins, cu o simpla apasare pe ecranul unui telefon inteligent. Apoi sistemul de iluminat a fost pornit, asa cum se va intampla in fiecare seara de acum incolo. Sistemul, care actioneaza 50 de lampi din parc,  va fi testat timp de trei luni,  timp in care se estimeaza reducerea consumului de energie electrica cu 35%.

“In urmatoarele trei luni vor fi monitorizate zilnic consumurile, pentru a vedea cu cat scad. Din propunerea initiala a proiectului a rezultat ca vor fi consumuri diminuate cu aproximativ 35%. Urmeaza sa constatam acest lucru. Ne gandim sa extindem acest sistem nu doar in acest parc, ci si in alte parcuri, mai ales ca avem mai multe proiecte in curs de finalizare. Ca propunere pentru iluminat, in acele parcuri, se numara si acest sistem”. a declarat Adrian Bere, directorul Directiei de Mediu din cadrul Primariei Municipiului Timisoara.

Investitia in sistemul inteligent de iluminat din Parcul Copiilor s-a ridicat la aproximativ 19 000 de euro, cu tot cu sistemul de monitorizare si cel de control pe internet. Au acces la comanda sistemului de iluminat patru persoane, iar activitatile acestora in cadrul sistemului sunt stocate pentru a putea fi verificate in orice moment.

“Daca avem un program cand se sta in parc dupa miezul noptii, va veni Ziua Copilului de exemplu, vor functiona toate corpurile de iluminat la intensitate maxima. Cand parcul este inchis, cand nu este foarte multa lume in parc nu este normal sa functioneze toate corpurile de iluminat, ci doar cele care asigura vizibilitatea maxima in acest parc”. a mai spus Adrian Bere.

Sistemul poate fi accesat, pe internet, de pe telefonul mobil sau de pe un calculator, de oriunde, nefiind necesara prezenta persoanei care se afla la comanda in Parcul Copiilor.

Citeste si: Premiera nationala la Timisoara: becurile din Parcul Copiilor vor fi stinse de pe smartphone. Cat economiseste primaria la curent?Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. cum se numeste aplicatia ? 🙂