Noutati :

La ce licee au ramas locuri libere, dupa repartizare, in Timis? 40 de clase de a IX-a au ramas neformate, din lipsa de elevi! Ce vor face profesorii?

16 iulie, 2013 - 10:57 AM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
3

TIMISOARA. Restrangere de activitate pentru profesorii din Timis din cauza neocuparii locurilor in clasa a IX-a de liceu, dupa repartizarea computerizata publicata luni de Ministerul Educatiei.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Timis au aununtat ca 40 de clase de a IX-a de liceu nu au fost formate in urma repartizarii computerizate, in Timis. Mai mult, ei sunt sceptici ca aceste locuri se vor ocupa la cea de-a doua etapa a repartizarii computerizate.

 

Copii ramasi pe dinafara in Timis pentru ca au inscris prea putine licee pe lista de optiuni

Nu sunt sanse prea mari sa se completeze locurile, sunt doar 10 elevi nerepartizati, plus cei care mai vin din alte judete, dar va fi putin„, a declarat Aura Danielescu, inspector scolar general adjunct.

Danielescu mai spune ca cel mai probabil, parintii au fost prea increzatori si au completat pe lista de optiuni doar licee foarte bune. Anul acesta, mediile de admitere fiind foarte mari, zece copii au ramas pe dinafara. Din cei 10 copii ramasi pe dinafara pentru ca au completat prea putine optiuni unul are chiar media 8.64.

Totodata, sunt licee cunoscute unde nu sunt completate clasele. Printre acestea Electrotimis, Liceul Ferdinand, Mincu ori Auto, dar si Colegiul Banatean – la o sectie in limba germana, toate din Timisoara, dar si Liceul Brediceanu din Lugoj, la sectia cu predare in limba germana.

De asemenea, sunt alte licee cum ar fi cel de Arte Plastice ori cel Sportiv unde nu s-au afisat rezultatele, deoarece elevii au avut probe eliminatorii de aptitudini unde candidatii si-au putut calcula mediile.

In ceea ce ii priveste pe cei nerepartizati, acestia nu au completat corect optiunile si vor fi repartizati in cea de-a doua etapa. De asemenea, cei care au fost repartizati intr-o clasa care nu se formeaza au o sansa la toamna, dupa  cea de-a treia etapa a repartizarii computerizate.

Mai sunt 1.033 de locuri libere la profilul tehnic si teoretic si 86 la profilul vocational. Vezi mai jos cate locuri au ramas la cateva dintre cele mai bune scoli!

Raportat la numarul de elevi care au treminat clasa a VIII-a era de asteptat sa ramana atatea locuri neocupate. Oricum, mai sunt 2 etape dar nu se vor cupa toate locurile ramase libere. Este o problema mare pentru colegii nostri, care vor intra in restrangere de activitate„, a declarat Aura Danielescu

Sunt licee, in Timis, cu mai mult de o clasa neformata. Printre cele mai grave situatii se numara Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, la profilul electronica si automatizari, unde au ramas libere 99 locuri din 145, iar la profilul constructii, instalatii lucrari publice sunt 84 locuri ramase libere dintr-un total de 116.

La Liceul Auto, profilul electric sunt 48 locuri libere din 58.

De asemenea, la clasa de Teologie  a Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara sunt 13 locuri neocupate si 15 ocupate, iar la clasa de arhitectura a Liceului „Ion Mincu” din 56 de locuri sunt ocupate doar 19.

O problema se regaseste la Colegiul National Banatean la sectie de Stiinte Sociale in limba germana din 29 locuri s-au ocupat 20. Acolo s-a intrat cu medie mare, iar acesti copii vor fi repartizati dupa a treia etapa, la toamna. 7 dintre ei ar putea fi repartizati la Liceul „N. Lenau”, la sectia de stiinte sociale unde mai sunt locuri libere.

Cei care au ajuns in clase care nu se vor mai forma din lisa de elevi vor fi repartizati, la toamna,   dupa toate etapele, cu acordul parintilor, Consiliilor de Administratie ale scolilor si al comisiei de examinare de la ISJ si vor merge la un alt liceu decat la cel care au reusit de fapt

Speranta sta in corigenti, pentru completarea unor clase pentru ca dupa ce isi dau corigentele vor veni si ei la repartizarea din toamna„, a spus Aura Danielescu

Inspectorul scolar a explicat ca planul de scolarizare s-a facut in decembrie 2012 pe baza datelor de Atunci. Erau 5.463 elevi de cls a VIII-a. La Evaluarea Nationala s-au prezentat 4.873 dintre care 4.735 au dat examenul.

Etapa a doua a repartizarii va avea loc in 17 iulie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. si la liceul Petru Botis mai sunt locuri de ce nu amintiti ?, cred ca un tehnician veterinar sau doctor veterinar nu e de aruncat la gunoi…!!!!

  2. si la liceul Petru Botis mai sunt locuri de ce nu amintiti ?, cred ca un tehnician veterinar sau doctor veterinar nu sunt de aruncat la gunoi…!!!!

  3. si la Liceul Agricol Petru Botis Timisoara mai sunt locuri de ce nu amintiti ?! poate ca nu mai avem nevoie de Tehnicieni Agronomi sau de Mecanici Agricoli!!sau UE nu mai are nevoie de ei…de agricultura noastra ,