Noutati :

Juventus Colterm Timisoara devine Academia de fotbal Atletico de Madrid

11 septembrie, 2015 - 10:28 PM
Autor: Daniel Neacsu      
Categorie: SPORT
0

TIMISOARA. Un proiect ambitios, numit Juventus Colterm, a prins aripi „europene”, cu atat mai mult cu cat, celebra Academie de fotbal a clubului Atletico de Madrid a ales clubul banatean pentru o colaborare ce va aduce doar beneficii sportului juvenil din aceasta parte de tara.

Mai precis, clubul iberic a ales, din patru judete din vest, clubul timisoarean Juventus ca „baza” pentru Academie de fotbal. Academie ce se mai gaseste in Romania doar in Bucuresti, la clubul Regal. In lume, Atletico si-a mai deschis scoli de fotbal doar in Mexic, India si China.

„Acest parteneriat cu Atletico Madrid este primul din vestul tarii si al doilea din Romania, dupa cel de la Bucuresti, cu colaboratorii nostri de la Regal. Ma bucura ca am fost alesi din multitudinea de cluburi sa avem această colaborare si acest lucru ne obliga sa ne implicam si mai mult pentru asigurarea viitorului acestor copii minunati pe care ii avem si pe care vrem sa ii vedem tot mai sus”, a declarat Antonio Badescu, conducatorul clubului banatean.

Atletico s-a orientat mult catre cluburile cu perspectiva, alegand Juventus Timisoara si pentru ca acest club banatean a organizat cu succes Vest Liga, o competitie adresata micutilor fotbalisti, dar si datorita faptului ca aici se pune accent mai ales pe viitor.

Sub sloganul “NOI IUBIM FOTBALUL”, scopul infiintarii ACADEMIEI DE FOTBAL ATLETICO DE MADRID – filiala Timisoara este promovarea educatiei fizice si a activitatii sportive, în special in domeniul fotbalului, descoperirea, selectia, initierea, educarea si indrumarea tinerelor talente pentru practicarea sportului de performanta si participarea la competitii interne si internationale, in conformitate cu reglementarile si strategiile elaborate de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret si de Federatia Romana de Fotbal.

In cadrul ACADEMIEI DE FOTBAL ATLETICO DE MADRID-filiala Timisoara, exista grupe de fotbal de performanta si de initiere, iar incadrarea intr-una dintre acestea se face in functie de aptitudinile si calitatile copiilor. Cei selectionati pentru grupele de performanta vor beneficia de: instructori de specialitate; echipament sportiv (de joc, de antrenament si de prezentare); materiale sportive specifice si anexe utilitare; participarea la competitii municipale si nationale; cantonamente si turnee in tara si in strainatate.

Parteneriatul dintre ACADEMIA DE FOTBAL ATLETICO DE MADRID prin Regal Sport Bucuresti si FC Juventus Timisoara reprezinta bazele primei Academii de Fotbal din Timisoara, dupa cea din Bucuresti. Intreaga activitate va fi condusa/supervizata de catre un coordonator general al Academiei, care va fi numit de clubul din Madrid. Metodologia de antrenamente si pregatire a tinerilor fotbalisti va fi preluata in totalitate de la Atletico Madrid.

Grupe de varsta: copiii nascuti incepand cu anul 2011 pana la cei nascuti in anul 2003 inclusiv. Vor exista grupe separate pentru nivelele Avansati, Intermediar si Incepatori.

Beneficii: Metode de antrenament si pregatire identice cu cele ale juniorilor de la Atletico de Madrid, supervizate de catre un coordonator general al proiectului din Romania, numit de clubul din Madrid. Cele mai bune conditii de antrenament si pregatire, in locatii special alese pentru conditiile de care dispun. Armonizarea programului de antrenament cu cel scolar. Oportunitatea de a fi tot timpul in atentia directa a Academiei de Fotbal Atletico de Madrid. Cotizatie lunara de tipul “all-inclusive”, ce include toate costurile pregatirii tale din punct de vedere fotbalistic (teren antrenament, antrenori, preparatori fizici, psihologi, jocuri oficiale, vizita medicala, alte activitati ). Deschidere si profesionalism din partea unui staff tanar, bine pregatit, si atent selectionat.

Burse: Academia legitimeaza in prezent copii nascuti intre anii 2002 si 2011, indiferent de nivelul de pregatire. Sportivii sunt apoi impartiti pe grupe valorice pentru fiecare dintre categoriile de varsta. In fiecare sezon fotbalistic se vor acorda un numar de 5 burse pe perioada unui sezon pentru fiecare categorie de varsta. La sfarsitul fiecarui sezon, bursierii sunt reevaluati, si antrenorii impreuna cu Coordonatorul General anunta bursierii pentru sezonul urmator si pe cei care promoveaza de la echipa a doua.

Deocamdata Juventus Colterm – Atletico are aproape 150 de copii la cele 6 grupe pregatite de antrenori renumiti, Dorel Mascovescu, Cristi Moraru si Nicu Butnarasu, iar pana la finele anului, clubul isi doreste circa 250 de copii la antrenamente.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...