Noutati :

ISWinT 2020, sub semnul diversitatii si al incluziunii

24 februarie, 2020 - 09:13 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
0

S-a dat startul unei noi editii ISWinT, traditionalul festival studentesc international, care in 2020 sta sub semnul diversitatii si al incluziunii. ISWinT (International Student Week in Timisoara) este festivalul educational si intercultural organizat de voluntarii din Liga Studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatoare (Liga AC), impreuna cu Universitatea Politehnica Timisoara. De 26 de ani, la Timisoara vin studenti din intreaga lume si isi poarta fiecare cu mandrie drapelul tarii din care provin. ISWinT pune accentul pe multiculturalitate, dar si pe puterea de schimbare pe care o poate avea o grupare de tineri determinati, care impartasesc aceeasi viziune.

Fiecare editie a festivalului este reprezentata de o tema, iar cea a anului 2020 este „Diversity without borders”. Prin aceasta tema festivalul isi propune sa ii faca pe oameni mai deschisi la acceptarea si includerea sociala a celor care sunt „diferiti”. in viziunea ISWinT, fiecare om e diferit si special in felul sau, iar diferentele sunt menite sa ne apropie, in niciun caz sa ne stabileasca apartenenta la un grup.

In cadrul ISWinT, participantii vor avea ocazia sa ia parte la workshop-uri ce se axeaza pe subiecte precum Egalitatea intre sexe (Gender Equality), Migrare si minoritati (Migrations and minorities) sau Bullying, toate acestea fiind subdomenii ale temei principale. Diversitatea si, inclusiv, fobia fata de aceasta se pot regasi in majoritatea scenariilor din viata de zi cu zi. Fie ca e vorba de locul de munca si diferenta dintre femei si barbati sau despre persoanele cu dizabilitati, pe care societatea ne-a invatat sa le ignoram, ISWinT isi propune sa sparga aceste bariere dintre oameni si preconceptiile impuse de comunitatea in care traim.

Festivalul va avea loc intre 20-31 iulie 2020 si va include si evenimente la care va putea participa publicul timisorean. Cel mai cunoscut eveniment este Parada, in cadrul careia participantii ISWinT defileaza pe strazile orasului de pe Bega, purtandu-si cu mandrie steagurile tarilor lor de provenienta si cantand cu totii intr-un glas. Prin aceasta manifestatie se poate vedea ca studentii sunt cei care pot face o schimbare, mesajul transmis de acestia fiind: „Oricine esti sau de oriunde ai fi, esti bine venit sa te alaturi paradei si sa serbezi impreuna cu noi diversitatea”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...