Noutati :

IPS Nicolae Corneanu, fostul mitropolit al Banatului, va fi primul cetatean de onoare al judetului Timis

10 octombrie, 2014 - 01:00 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, a anuntat, vineri, in plenul Consiliului Judetean Timis, ca in urma unor discutii cu Patriarhul Romaniei PF Daniel, judetul Timis il va numi ca prim cetatean de onoare pe IPS Nicolae Corneanu.

In urma unor discutii cu PF Daniel, Patriarhul Romaniei, la propunerea domnului Tiberiu Lelescu (consilier PDL – n.r.) si dupa ce am discutat si cu domnul primar de la Lugoj si domnul vicepresedinte al CJT, Calin Dobra, am aprobat sa trimitem oficial hartiile pentru ca primul cetatean de onoare al judetului Timis sa fie numit IPS Nicolae”, a anuntat Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Bojin a mai spus ca deja s-au comandat, la Bucuresti, diploma si colanul care vor fi oferite post-mortem primului cetatean de onoare al judetului Timis si ca titlul va fi conferit, cel mai probabil, dupa numirea noului mitropolit al Banatului.

IPS Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului, a murit in noaptea de duminica, 28 septembrie, in resedinta mitropolitana. Dupa 40 de zile de doliu va fi numit un nou conducator al bisericilor ortodoxe romane din Banat. Pana atunci, Mitropolia Banatului este condusa de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Consilierii judeteni au votat recent sa acorde titlul de cetatean de onoare al judetului Timis. Pana acum nu s-a acordat un astfel de titlu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Un fost declarat securist primul cetatean de onoare a judetului ?
    CE PENIBIL !

  2. Palma pe obrazul Timisoarei,un colaborator al securității cetățean de onoare. V-ati tâmpit cu totul, călcați in picioare memoria revoluției si ale eroilor care, la Timisoara s-au jerrfit impotriva comunismului si implicit a securitatii

  3. Şi Titu Bojin a fost colaborator al securităţii! Aşa-şi spală ei între ei imaginea. Vai şi amar…

  4. Deci, domnu Metropolit Nikalai (fost metropolit acu’ merlit!)trebe sa fie numit si CERIPITOR de ONOARE al Securitaii romane !!!