Ion Iliescu si Petre Roman pusi sub acuzare in dosarul Mineriadei

Parchetul General a anuntat vineri ca fostul presedinte, Ion Iliescu si fostul prim ministru, Petre Roman au fost inculpati in dosarul Mineriada. Alaturi de cei doi, vor mai fi urmarite si alte persoane implicate in evenimentele din 1990.

Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu si Virgil Magureanu sunt acuzati de infractiuni contra umanitatii in Dosarul Mineriadei, procurorii militari punand in sarcina lor organizarea si coordonarea unui „atac generalizat si sistematic” impotriva populatiei civile, in care au implicat, totodata, si fortele armate din cadrul MAI, MApN si SRI, dar si peste 10.000 de mineri si muncitori din tara.

Iata ce se spune in comunicatul Parchetului General:
„In cauza cunoscuta generic sub denumirea „Mineriada 13 – 15 iunie 1990”, procurori militari ai Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, prin ordonanta din data de 23 decembrie 2016, punerea in miscare a actiunii penale, sub aspectul savarsirii de infractiuni contra umanitatii, prev. de art. 439 alin. 1, lit a, g si j din Codul penal, cu aplicarea art. 5 din Codul penal, fata de inculpatii:

Iliescu Ion, la data savarsirii faptelor, presedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Nationala si presedinte ales al Romaniei

Roman Petre, la data savarsirii faptelor, prim-ministru al Guvernului interimar al Romaniei

Voiculescu Gelu Voican, la data savarsirii faptelor, viceprim-ministru al guvernului interimar al Romaniei

Nicolae Dumitru, la data savarsirii faptelor, prim-vicepresedinte al Frontului Salvarii Naționale

Magureanu Virgil, la data savarsirii faptelor, director al Serviciului Roman de Informatii

– general (rez.) Florescu Mugurel Cristian, la data savarsirii faptelor, adjunct al procurorului general al Romaniei si sef al Directiei Procuraturilor Militare.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Christmas is the time for miracles… nu credeam c-o sa traiesc de ajuns incat s-o vad si pe asta…