Investitii de circa 30 de milioane de euro, incepute si finalizate in Timis in 2010

Momentul bilantului de final de an la Consiliul Judetean Timis a fost unul multumitor pentru seful institutiei, Constantin Ostaficiuc. In opinia sa, administratia judeteana a fost cel mai mare investitor in judet in acest an.

Un calcul al celor mai importante proiecte incepute sau finalizate arata ca este vorba de fonduri de la bugetul judetean sau europene de circa 30 milioane euro.

Economia judetului Timis a functionat in acest an. Nu a functionat la parametri obisnuiti, dar a functionat. Am dedicat un procent important inevstitiilor, deoarece a fost un an de criza si ne-am propus sa fim cel mai important investitor, pentru ca stiam ca sunt momente grele in sectorul privat. Investitiile vor continua si anul viitor”, a spus Constantin Ostaficiuc.

In 2010 s-au dat in folosinta corpul nou de cladire al Palatului Administrativ, in valoare de 3,5 milioane euro, constructia fiind inceputa in 2007.

Bastionul „Theresia” este cel mai valoros dintre proiectele finalizate, cu o valoare de 9,7 milioane euro, din care 2,3 milioane euro provenind din fondurile CJT, iar restul – fonduri europene. Lucrarea a inceput in aprilie 2008.

In 2010, in proprietatea CJT a intrat si Teatrul de Papusi „Merlin” din Timisoara si s-a terminat si punctul muzeal din comuna Traian Vuia.

Dupa ani de asteptari, au inceput si lucrarile la deponeul ecologic de pe raza comunei Ghizela. „La deponeu, se avanseaza in ritmul stabilit. Santierul este sistat acum, este realizat in proportie de 90%. In primavara se va da in folosinta”, a precizat Ostaficiuc.

Acesta a pomenit si de asfaltarea a 140 de km de drumuri judetene, dar si de reabilitarea drumurilor Buzias – Lugoj, Periam – Saravale – Sannicolau Mare si centura Buziasului, care este in lucru.

Pe final de an s-a semnat si contractul de reabilitare a Castelului Huniade (Muzeul Banatului), in valoare de 8,5 milioane euro, si s-a terminat si sala baroca din Palatul Baroc.

La capitolul nemultumiri, Ostaficiuc a mentionat numai faptul ca nu s-a reusit promovarea pentru finantare a realizarii unui drum care sa faca legatura dintre judetele Arad – Timis – Caras-Severin (Lipova – Berzovia), proiectul fiind doar pe locul 22 la finantare. „Este un proiect regional, ar fi o dezamagire pe care o am ca nu am reusit sa finalizam investitia aceasta. Insistam sa il aducem ca proiect prioritar”, a precizat Ostaficiuc.

Ultima proprietate care este pe cale sa intre administrarea CJT este un teren cedat de Ministerul Apararii Nationale, la o fosta cazarma militara de pe raza comunei Giroc, unde va fi mutat Spitalul de Psihiatrie din Piata Iosefin.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. legislatie spune:

    Acum putem sa vedem mai bine pe ce a cheltuit ostaficiuc 2,3 milioane de euro din bugetul CJT si 7,4 milioane de euro din fonduri europene: CLADIREA BASTIONULUI. Acum suprafetele vizibile sunt deteriorate de infiltratii de apa si de calitatea proasta a lucrarilor si a materialelor. Si inca nu a fost inchiriat primul metru patrat a noii investitii ULUITOR DE MARE 9,7 MILIOANE DE EURO. Bani frate, nu gluma. Oare care este costul pe metrul patrat util de constructie? Tare sunt curios.