Noutati :

Investitie germana de patru milioane de euro. Din Timis se vor livra solutii perfuzabile spre mai multe tari europene

18 februarie, 2011 - 02:14 PM
Autor: Alina Sabou      
Categorie: ECONOMIC
1

Milioane de solutii perfuzabile produse in Timisoara vor fi livrate pe pietele europene incepand din acest an. Investitia companiei germane B. Braun s-a extins, iar inaugurarea oficiala a avut loc la centrul logistic al grupului, din Remetea Mare.

Valoarea investitiei de la Timisoara si in depozitul de la Remetea Mare este de patru milioane de euro, iar numarul de locuri de munca va fi de circa 200. Odata cu aceasta extindere, produsele B. Braun fabricate la Timisoara vor fi livrate nu numai in Romania, ci si pe pietele tarilor din zona: Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Macedonia si Albania. In fabrica lucreaza in prezent aproximativ 150 persoane, urmand si alte angajari pe parcursul acestui an, odata cu finalizarea investitiei.

La ceremonia care a avut loc la Remetea Mare au luat parte dr. Meinrad Lugan, membru in Consiliul de Administratie al B. Braun Melsungen AG, impreuna cu domnul Christian Braun, membru al familiei Braun si director de operatiuni pentru Europa de Sud-Est. Investitia a vizat cresterea capacitatii de productie, in vederea atingerii unei capacitati totale de 19 milioane de unitati de solutie perfuzabila la nivelul anului 2011.

Intentionam ca prin aceasta investitie Timisoara sa devina un centru de distributie catre pietele invecinate, consolidand astfel pozitia Romaniei in cadrul grupului B. Braun”, a spus Meinrad Lugan. Acesta a precizat ca B. Braun, prin cele patru fabrici ale sale europene, produce cam jumatate din necesarul de solutii perfuzabile pentru Europa. in ceea ce priveste centrul de distributie de la Remetea Mare, deschis in acest an, acesta este cel mai mare pentru zona balcanica a Europei. La randul sau, Christian Braun, CEO pentru Europa de Sud-Est, a declarat ca extinderea fabricii din Timisoara, situata pe strada Louis Pasteur, „este un pas important pentru angajatii B. Braun din Romania, deoarece garanteaza mentinerea locurilor de munca pe termen lung si continuarea investitiilor in anii urmatori”. Datorita investitiilor semnificative ale companiei, unitatea de productie de la Timisoara a fost aliniata la cele mai inalte standarde operationale si ecologice.

La Timisoara, compania germana va continua sa investeasca inca 2 milioane de euro in modernizarea unitatii de productie si in integrarea companiei B. Braun Pharmaceuticals SA in reteaua globala B. Braun. In Timisoara, grupul B. Braun este prezent din anul 1999, cu sediul sau central. La nivel global, B. Braun, care este o afacere de familie, are peste 40.000 angajati. in Romania, B. Braun a inregistrat o cifra de afaceri de peste 100 milioane de lei in 2010.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. fabrica este in Tm pe Luis Pasteor nr 2 ,iar distributia la Remetea mare