Noutati :

Investitie de 11 milioane de euro la Timisoara. Ambulatoriul si Urgentele Spitalului Judetean vor fi modernizate

5 ianuarie, 2014 - 10:19 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
6

TIMISOARA. Spitalul Judetean va intra in reperatii, in acest an. Mai exact Ambulatoriul si Urgentele. De asemenea, in cadrul aceluiasi proiect va fi construit si un heliport pentru elicopterul SMURD.

Este vorba de o investitie totala in valoare de 11 milioane de euro, bani care in mare parte provin din fonduri europene.

11 milioane de euro vor intra in Spitalul Judetean Timisoara. Proiectul presupune modernizarea in totalitate a sectiei de primiri Urgente, inclusiv partea de Ambulatoriu. Sunt bani europeni si cred eu ca face foarte mult bine spitalului. In acest proiect intra si heliportul„, a declarat presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin.

Pe de alta parte, directorul ADR Vest, Sorin Maxim a precizat ca toate cabinetele din Ambulatoriu vor fi dotate cu echipamente de ultima generatie, in cadrul aceluiasi proiect.

Reabilitarea Ambulatoriului din Spitalul Judetean Timisoara va avea o dotare de exceptie a cabinetelor de acolo cu  echipamente„, a spus Maxim.

Investitia cuprinde si construirea unui heliport, chiar langa sectia de Urgente a spitalului. Autoritatile judetene spera sa reuseasca aducerea unui elicopter SMURD, la Timisoara.

Elicopterul SMURD care deserveste judetul Timis este „parcat” la Arad, in acest moment din cauza lipsei unui heliport in Timisoara.

Recent  si fatada Spitalului Judetean Timisoara a fost renovata cu bani de la Consiliul Judetean Timis.

In 2013, la Spitalul Judetean din Timisoara au continuat lucrarile de extindere a corpului de cladire care gazduieste Casa Austria si au fost efectuate lucrari de reparatii si de reabilitare termica. Modernizarea si reabilitarea unor sectii sunt principalele planuri pentru 2014.

La finalul anului 2012, planurile de investitii la Spitalul Judetean din Timisoara includeau finalizarea unor lucrari deja incepute. In 2013, bugetul alocat de Consiliul Judetean Timis s-a ridicat la 9.498.000.00 de lei, din care 8.498.000.00 pentru investitii.

Din acesti bani, pentru reabilitarea termica a cladirii au fost directionati 6.035.00 mii de lei si pentru continuarea lucrarilor aflate in derulare, de exemplu extinderea corpului de cladire care adaposteste Casa Austria.

Alti 1.000.000 de lei au fost folositi pentru reparatii curente, refacerea unor finisaje si a instalatiilor din incinta spitalului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Felicitari, celui care s-a gandit sa foloseasca fondurile pentru cetatenii orasului si nu numai. O gandire buna. Foarte frumos!!!

  2. felicitari!o veste buna ptr locuitorii acestui judet,ar fi bine daca s-ar gandi cineva sa aduca si un aparat Cyberknife pentru radierea tumorilor neoperabile pentru ca la noi in tara nu exista niciuna si poate fondurile europene ar putea ajuta sa fie folosite pentru tratarea tumorilor care se afla in orice parte a corpului inclusiv cervical,cranian. ar fi de folos tuturor din aceasta tara,sa avem si noi aparate performante nu numai capitala sa fie primul oras dotat se poate sa fie timisoara!

  3. Amercanii,au construit la spitalul din Constanta,un heliport care a costat-atentie: 50.000 $ !!!!!!! Cum poate costa modernizarea unei sectii de urgente 11 mil. E ?!? Nu mai fiti naivi,e furt pe fata !

  4. @4×4: Daca banii provin din fonduri Europene, crede-ma ca nu au cum sa ii fure, pentru ca tot ce se face se verifica de o comisie Europeana, si daca nu bate evaloarea lor cu se sa realizat, cei ce au semnat pentru proiect vor trebui sa returneze banii. De ce crezi ca „ratam” in fiecare an sute de milioane de euro oferiti de UE pentru dezvoltare? Iti zic eu, pentru ca nesimtitii nu pot fura din ei DELOC! Nu e vorba doar de construirea unui heliport, ci de renovarea in intregime a sectiei de Ambulatoriu si a sectiei de Urgente, asta pe langa abilitarea efectiva a cladirii, implica si cumpararea de echipamente medicale, echipamente care costa foarte multi bani.

  5. @Dan: ai dreptate dar,romanii sunt atat de versati incat fura de sub nasul tuturor autoritatilor de control si observatorilor , cand si cat vor ei (vezi incalcarea embargoului impus Yu ) ! Intreb din nou: de ce nu se doreste terminarea spit. din C-lea Torontalului ?!

  6. @Dan – nu cei care or semnat returneaza banii, ci statul roman, adica eu, tu si noi toti.