Noutati :

‘Intram cu toate buldozerele sa demolam actualul stadion, la Timisoara’. Ce asteapta CJT pentru a porni operatiunea

4 noiembrie, 2019 - 10:49 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra a declarat ca asteapta ca Guvernul Romaniei sa aprobe demolarea actualului Stadion Dan Paltinisanu din Timisoara. Pana atunci, insa, e nevoie de finalizarea studiului de fezabilitate .

CITESTE SI: Continuarea pasajului rutier Iulius Town Timisoara, pe sub Piata Consiliul Europei, in asteptare. Motivul pentru care primaria nu se apuca de treaba 

Am demarat constructia unui nou stadion in Timisoara. Stadionul e proprietatea Consiliului Judetean Timis, am pus la dispozitie amplasamentul Companiei Nationale de Investitii, care a demarat licitatia pentru studiul de prefezabilitate si studiul de fezabilitate pentru acest obiectiv. Noul stadion va avea 30.000 de locuri. Au fost 6 ofertanti pentru cele doua studii, termenul a expirat, suntem in perioada de analiza si sper ca in ritm alert sa se desemneze castigatorul si sa putem avea cat mai repede studiul de fezabilitate, astfel incat guvernul sa aprobe indicatorii tehnico-economici si sa aprobe demolarea, ca sa putem la nivelul Consiliului Judetean Timis sa aprobam intrarea cu toate buldozerele pentru demolarea stadionului„, a declarat Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Conform caietului de sarcini lansat in licitatie publica, complexul sportiv va fi omologat Categoria UEFA 4. Astfel, se vor putea juca meciuri de campionat national, de Champions League, de Campionat European si de Campionat Mondial. Pentru meciurile de rugby, complexul sportiv va indeplini standardele pentru desfasurarea competitiilor la nivelul SuperLigii Nationale de Rugby, Champions Cup, Campionatelor Europene de Rugby si a Campionatelor Mondiale de Rugby. Tribunele se vor afla in imediata apropiere a terenului de joc, cu respectarea cerintelor minime de distanta impuse de regulamentele competitiilor de fotbal si de rugby.

Castigatorul licitatiei va avea la dispozitie mai putin de cinci luni pentru a pune la dispozitia Companiei Nationale de Investitie documentatia solicitata, pasul urmator fiind licitarea proiectarii si executiei noului stadion.

Arena va fi construita prin Compania Nationala de Investitii, beneficiar fiind Consiliul Judetean.

Actualul Stadion ”Dan Paltinisanu”, construit in perioada anilor 1960, se afla intr-o stare avansata de degradare si nu mai prezinta siguranta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ați pus poză cu stadionul de la Arad :)). Pasarea mălai visează

    • Stadionul Petrolul,mey Gicuta…

  2. Nici o zi fara gogosi marca dobrica-mobrica. Asta trebuie alergat cu suturi in fund in jurul stadionului.

  3. Cu buldozeritul ii cred, ca numai de distrus sunt buni.