Noutati :

Interzicerea nuntilor tiganesti in strada si studiul pentru metrou la Timisoara, declarate ilegale de Prefectura

5 noiembrie, 2015 - 05:43 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Aveti legi, aplicati-le si nu inventati altele noi! Acesta pare sa fie indemnul prefectului de Timis catre Consiliul Local Timisoara!

Prefectura Timis nu vede cu ochi buni hotararile Consiliului Local prin care s-a aprobat studiul de prefezabilitate pentru metrou, cea prin care se interzic nuntile si petrecerile zgomotoase in Timisoara, dar nici aceea care priveste marile fabrici ce polueaza orasul.
Potrivit Prefecturii, acestea sunt ilegale si trebuie revizuite de catre alesii locali, altfel vor fi atacate in instanta.

Potrivit Prefecturii, „in urma verificarii legalitatii hotararilor Consiliului Local al municipiului Timisoara, adoptate in sedinta din 16 octombrie 2015, a fost comunicat Consiliului Local un recurs gratios care cuprinde obiectiuni privitor la:
 – HCL 424 privind interzicerea organizarii de evenimente pe raza municipiului Timisoara care aduc atingere ordinii si linistii publice
– HCL 433 privind aprobarea Studiului de Prefezabilitate „Reconfigurarea traseului de cale ferata pe teritoriul municipiului Timisoara prin introducerea liniilor C.F. in subteran”
– HCL 442 privind protectia atmosferei si sanatatea locuitorilor in municipiul Timisoara„, se arata intr-un comunicat remis presei.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu precizeaza ca exista deja legi care reglementeaza aceste evenimentele stradale, respectiv problema poluatorilor.

Obiectiunile de legalitate vizeaza adoptarea acestor hotarari cu incalcarea normelor care stabilesc competenta materiala a Consiliului Local, a normelor de tehnica legislativa si a dispozitiilor legale incidente (s-a constatat ca masurile adoptate de Consiliul Local apartin unor domenii deja reglementate de legi si ordonante, deci de acte jurdice de nivel superior. Prin urmare in competenta Consiliului Local revenea doar punerea in executare a acestor acte normative si nu o supralegiferare)„, mai spune Prefectura Timis.

In privinta studiului pentru metrou, Prefectura judetului arata ca un asemenea obiectiv nu este de competenta locala.

In ceea ce priveste studiul de prefezabilitate adoptat prin HCL 433, obiectul acestuia il constituie un bun care apartine domeniului public al statului, asupra caruia Consiliul Local nu poate dispune.
Totodata, a fost atentionat Consiliul Local de faptul ca nu rezulta din documentatia transmisa Institutiei Prefectului ca a fost respectata procedura prevazuta de Legea 52/2003 privind transparenta decizionala si nici ca a fost realizata evaluarea preliminara a impactului prevazuta de Legea 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative.
S-a solicitat Consiliului Local reanalizarea hotararilor in cauza, urmand ca, in functie de raspuns, sa fie solicitata instantei anularea acestor acte„, se mai precizeaza in comunicat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Prefectul e tzigan,sau are neamuri…..,,bronzate,,????Altfel nu-mi explic cum ingaduie batjocorirea timisorenilor..de catre tzigani!!!

  2. daca tot e la moda sa ne luam de politicieni, de ce uitam de fiecare data de tzigani?

  3. dorina cum te batjocoresc romii daca se simt fericiti se distreaza si se bucura de evenimente importante din viata ? numai tu ar trebuii sa fericita ca esti de alta etnie ? nazista imputita

    • Daca iti place ca ei opresc circulatia ca sa treaca pirandele,ca au transformat treptele catedralei in birt ordinar,unde stau cu lada de bere (de fericire,evident),daca iti place ca sfideaza populatia orasului cu luxul si opulenta lor,pe bani nemunciti,..etc.e problema ta!!!Mie nu imi place,si daca asta inseamna sa fiu nazista ,pentru ca imi iubesc orasul si respect locurile simbol din oras,(catedrala)…..foarte bine,sunt nazista.Daca am fi mai multi asa,poate ar fi liniste si ordine in orasul nostru..