Noutati :

Institutul National de Statistica: Romania a intrat in recesiune

15 mai, 2012 - 10:22 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1


Au trecut doar doi ani de crestere economica pentru ca tara noastra sa ajunga din nou pe minus. Iarna lunga si grea, precum si schimbarile de pe scena politica au influentat dezvoltarea economiei romanesti. Rezultatul: al doilea trimestru consecutiv de scadere.

Potrivit Institutului National de Statistica, economia a scazut cu 0,1 la suta in primul trimestru din acest an, fiind al doilea trimestru consecutiv de scadere. Iarna grea le-a pus frane serioase patronilor, care au inregistrat pierderi masive.

Produsul intern brut in trimestrul I 2012 a scazut cu 0,1% comparativ cu ultimul trimestru din 2011, date ajustate sezonier, conform estimarilor semnal comunicate de Institutul National de Statistica (INS).

Astfel, este al doilea trimestru consecutiv de scadere pentru PIB, dupa ce si in trimestru 4 din 2011 Produsul Intern Brut a scazut cu 0,2% ca serie ajustata sezonier fata de perioada iulie-septembrie (trimestrul 3 din 2011), ceea ce inseamna ca Romania a intrat in recesiune tehnica, potrivit www.rtv.net.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. romania este in recesiune continua de 22 de ani…
    toate sondajele de opinie releva faptul ca ne indreptam de 22 de ani intr-o directie economica gresita,dar nimeni nu pune si intrebarea :
    care este DIRECTIA buna pentru Romania?
    stie cineva mai destept ca mine
    sa- mi raspunda care este directia cea Buna !?