Noutati :

Inspectorii muncii din Timis au dat amenzi de peste 1.5 milioane de lei angajatorilor in primele trei luni ale anului

30 martie, 2012 - 10:44 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. 225 de amenzi si aproape 1.500 de avertismente reprezinta activitatea ITM in primul semestru al lui 212. Munca la negru a fost controlata de inspectorii muncii, doua dosare penale ajungand la Parchet!

Inspectoratul Teritorial de Munca Timis a verificat activitatea desfasurata de angajatori in primele trei luni ale anului si amenzile aduc peste 1.5 milioane de lei in vistieria statului. Cele 225 de amenzi aplicate de angajatii ITM au vizat nereguli gasite la angajatori care aveau angajati la negru, au facut concedieri ilegale sau n-au platit drepturile salariale ale angajatilor.

Peste 80% dintre amenzile aplicate au fost contestate de angajatori. Este dreptul lor sa faca acest lucru, dar rapoartele intocmite de ITM scot in evidenta neregulile pentru care am aplicat sanctiunile“, a precizat Ileana Tomoiaga, inspector sef ITM Timis.

Ea a adaugat faptul ca la institutia pe care o conduce a primit 551 de petitii in primele trei luni ale anului prin care erau sesizate diverse nereguli la firmele timisorene. „Am solutionat 427 din acestea si cu altele suntem in lucru. Principalele sesizari ale angajatilor vizeaza neplata drepturilor salariale. Anumite sporuri, ore suplimentare etc. nu au fost platite de angajator si a fost nevoie de inspectorii ITM pentru a le verifica. Unele dintre sesizari au vizat si concedieri ilegale“, a adaugat Ileana Tomoiaga.

Pana la finalul lunii martie, 2 dosare penale au fost trimise de inspectorii muncii la Parchet. Este vorba despre 2 societati comerciale care au angajat la negru 9, respectiv, 7 persoane.

In primul semestru al anului trecut, valoarea amenzilor aplicate de ITM Timis s-a ridicat tot la suma de 1,5 milioane de lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...