Inspectoratul Scolar Timis da vina pe primarie pentru scandalul din jurul Grupului Scolar de Posta si Telecomunicatii

TIMISOARA. Inspectorul scolar general Marin Popescu acuza Primaria Timisoara ca „a aruncat pisica” in ograda lor. El sustine ca autoritatile locale sunt de vina, desi propunerea lor de comasare este pertinenta.

Marin Popescu, inspector scolar general in Timis, a precizat ca institutia pe care o conduce a primit o adresa de la autoritatile locale prin care i se cere avizul conform legat de comasare a Grupului Scolar de Posta si Telecomunicatii cu Colegiul Tehnic D. Leonida din Timisoara.

Adresa era trimisa de comisia de invatamant a Primariei Timisoara si semnata de primarul Ciuhandu. „Primaria arata cu degetul spre Inspectoratul Scolar. Dar asta inseamna ca nu cunoaste legea, care spune ca patrimoniul apartine asutoritatilor locale, iar acestea fac propunerile pentru anul scolar ce urmeaza”, a spus Marin Popescu. „Daca primarul a semnat ca toti primarii, asata e treaba lui”, a adaugat acesta.

El a explicat ca ISJ a fost de acord cu acesta comasare intrucat argumentele municipalitatii au fost pertinente: chirie mare platita pentru Posta si Telecomunicatii, datorii din luna iunie 2011 neachitate si spatiu suficient la Colegiul Tehnic Leonida pentru a primi cele peste 30 de clase ale grupului scolar din centrul Timisoarei.

Am facut o greseala cand am mers la primar sa discutam despre aceste propuneri de comasare. Nu inspectoratul propune, ci primaria. Asta nu este problema noastra, ci a primariei care va raspunde in fata electoratului”, a spus taios inspectorul scolar general.

Mai mult decat atat, Marin Popescu a spus ca nu este nici de acord nici cu hotararea consiliului local prin care municipalitatea sa gestioneze veniturile unitatilor de invatamant: „Daca se cumpara laptopuri si televizoare inseamna ca in scoala, pentru eleci este nevoie de laptopuri si televizoare”, a spus acesta.

CITESTE SI: Unii directori de scoli din Timisoara vor sa cumpere laptop-uri si masini de teren, in timp ce copiii invata in frig, din cauza datoriilor
CITESTE SI: Un director din Timisoara a vrut sa ia masina din banii de chirie pe spatiile din scoli. Primarul Ciuhandu: Bunul nu e la dispozitia lui
CITESTE SI: Sedinta ordinara la Consiliul Local. Alesii dau terenuri urmasilor eroilor Revolutiei si decid ce fac cu banii de chirie pentru unele spatii din incinta scolilor

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Grupul Scolar Posta si Telecomunicatii nu doreste comasarea prin absorbtie cu fostul liceu CFR(profil mecanic) deoarece acesta are alt profil si prin aceasta comasare s-ar pierde identitatea Grupului Scolar Posta si Telecomunicatii care este un liceu cu profil electronica si automatiozari. De asemenea Grup Scolar Posta si Telecomunicatii ar dori sa ramana in cladirea lor ei avand o chirie de 3000 de euro mult mai mica decat alte unitati de invatamant din Timisoara. Acesti copii isi doresc sa invete sa ajunga buni specialisti mai ales ca in domeniul de telecomunicatii nu exista alt liceu in vestul tarii deci nu ar ajuta pe nimeni comasarea prin absorbtie a acestui liceu.

    • Buna ziua! Stimata doamna Dana, specializarile de la fostul liceu CFR sunt: Tehnician in instalatii electrice (unii elevi avand si Certificatul Europass obtinut in urma unui stagiu de practica in Germania) si Tehnician in servicii de posta (deci nu profil mecanic)dar ce mai conteaza inca o dezinformare in plus. Cei de la fostul CFR chiar nu doresc aceasta comasare si nu intelegem de ce nu va aparati interesele fara a ne amesteca pe noi! O zi buna!

  2. – Colegiul Tehnic „D. Leonida” din Timişoara are două specializări: electric şi economic şi nu mecanic aşa cum fals se prezintă mai sus;
    – Chiria pentru locaţie este de 14000 de euro şi nu 3000. Echivalentul acestei sume sunt salariile a nu mai puţin de 45 de profesori;
    – În contextul finanţării pe cap de elev Grupul de Poştă şi Telecomunicaţii nu are bani suficienţi nici măcar pentru achitarea salariilor profesorilor;
    – Rezultatele celor mai „buni specialişti … în domeniul de telecomunicaţii”: procent de promovabilitate de 35% la bacalaureat (examen final a patru ani de studii, de pregătire, în Grupul Şcolar de Telecomunicaţii) aflat sub media de promovabilitate pe ţară.