Sedinta ordinara la Consiliul Local. Alesii dau terenuri urmasilor eroilor Revolutiei si decid ce fac cu banii de chirie pentru unele spatii din incinta scolilor

Semn ca se apropie vacanta de vara, consilierii locali au tot mai putine proiecte de votat pe ordinea de zi a sedintelor ordinare. Se intalnesc astazi, la ora 15, in Sala de Consiliu a primariei.

Nu mai mult de 13 proiecte sunt trecute pe ordinea de zi, cele mai importante referindu-se la atribuirea de terenuri urmasilor eroilor-martiri ai Revolutiei romane din decembrie 1989 si la inchirierea spatiilor disponibile din incinta scolilor si liceelor timisorene.

Terenuri pentru urmasi

Potrivit unui proiect de hotarare, 45 de urmasi ai celor ce si-au pierdut viata in revolutie vor primi cate 500 de metri patrati teren intravilan pentru a-si construi locuinte. Este vorba despre beneficiarii Legii 341/2004. Potrivit referatului ce insoteste proiectul, 50 de urmasi au cerut pamant de la primarie. Acestia vor beneficia de teren doar daca alesii locali isi dau acordul.

Banii din chirii, gestionati de primarie

Tot consilierii locali vor decide de acum inainte si ce se intampla cu banii proveniti din inchirierea unor spatii din incinta unitatilor de invatamant preuniversitare de stat. Este vorba despre gradinite, scoli si licee.

Potrivit primarului Gheorghe Ciuhandu, tot mai multi directori de scoli vor sa cumpere laptopuri si masini de teren din banii pe care ii primesc pe inchirierea unor spatii din incinta institutiilor de invatamant. Edilii Timisoarei au gasit solutia pentru ca banii sa nu fie prost gestionati si vor sa ajunga in bugetul local si consilierii locali sa decida cum vor fi folositi.

“S-a constatat ca nu exista un control foarte clar al acestor sume de bani si ei vor fi folositi prin invatamant, numai ca prin rectificari facute de Consiliul Local. Ani de zile, directorii de scoli foloseau banii cum vroiau ei, tot la scoala, dar nu stim pe ce, ca sa fiu mai  clar. Pe de o parte, nu stiu daca erau sumele respective reprezentative pentru ceea ce se inchiria, iar pe de alta parte, au fost situatii in care ei vroiau sa cumpere laptopuri si masini din banii aceia”, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro viceprimarul Adrian Orza.

Wilhelm Friedl, ambasador al Timisoarei in lupta pentru titlul de Capitala Culturala Europeana

Printr-un alt proiect, prof. dr. Wilhelm Friedl va deveni Cetatean de Onoare al Timisoarei, pentru a face lobby pentru orasul nostru. El s-a nascut in capitala Banatului, in 1952, si este un cercetator stiintific, membru al mai multor societati stiintifice medicale germane, ducand numele Timisoarei peste hotare. Dr. Wilhelm Friedl este un specialist recunoscut in chirurgie. Imediat dupa Revolutia din 1989, el a initiat o colaborare profesionala si stiintifica cu medicii specialisti ortopezi si chirurgi din Timisoara si din tara. Mai mult, a facilitat tratamentul in Germania a cazurilor deosebite, ce nu au putut fi rezolvate in orasul nostru.

„Fiind mandru ca este timisorean, prof. dr. Wilhelm Friedl si-a exprimat acordul pentru a face lobby in vederea nominalizarii Timisoarei, in anul 2020, ca si capitala culturala a Europei”, a scris primarul Gheorghe Ciuhandu in referatul ce insoteste proiectul de hotarare.

Tot in sedinta ordinara de astazi, consilierii locali aproba si bugetul de venituri si cheltuieli, dar si criteriile si obiectivele de performanta pe anul 2010 a societatii Horticultura SA, precum si ale societatii SC Piete SA.

Alesii municipali decid daca primaria va inchiria, gratis, Sala Olimpia pentru postul de televiziune Antena, care va desfasura la Timisoara preselectiile pentru emisiunea „X Factor”. Proiectul a fost propus de viceprimarul Adrian Orza, care mentioneaza intr-un referat ca Fundatia „Mereu Aproape” vrea sa descopere noi talente muzicale in Timisoara si ca va oferi burse pentru tinerii talentati. Sala „Constantin Jude”, fosta Olimpia, ar urma sa fie inchiriata in perioada 27 – 30 mai.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.